Pages

Followers

Kontak Kasual - Tak tahu dapat dari mana

 Assalamualaikum.

Semalam masa nak check in ofis masih warna biru.
Pastu petang tu ntah kenapa tiba-tiba rasa nak buka MySejahtera
Lately ni kes naik balik so Aini akan tengok hotspot area tempat kerja atau rumah.
Sekali buka Apps MySejahtera ada keluar la Kontak Kasual

Hari Ahad lepas, Aini pi Aeon Shah Alam dengan family.
Aini tanya hubby ada dapat Kontak Kasual ni tak
Hubby kata dia takde..
Hmm Aini rasa mungkin masa Aini pergi bank kelmarin kot
Takut ada yang positive Covid

So it's my first time kene macam tu
Aini buat research la.. nak tau lebih dalam.

Since tak perlu self quarantine 
Aini akan sentiasa alert diri sendiri kalau ada symptom 
So Aini akan jawab penilaian kendiri setiap hari.
Alhamdulillah takde apa2 symptom la buat masa sekarang ni.



Kadang-kadang kita sendiri terlupa juga nak check out tempat kita dah check in
Pernah sekali Aini lupa nak check out ofis..Esoknya br nk check out
Kira macam Aini bermalam di ofis lah.

Pernah juga lupa check out di kedai Watson dulu..
Haha..
Banyak tempat la lupa nak check out..😅
Sekarang ni kene tengok kat history mana yang belum check out

You all pernah lupa check out tak..?

With Love
Aini




15 comments:

  1. Aduhai...kalau dah appear tu kita mesti akan risau kan...dah la kita bakal hidup dalam endemik...keliling kita x selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..selagi covid ni masih ada masih tetap rasa tak selamat

      Delete
  2. Terima kasih atas maklumat. Panduan untuk saya juga.

    ReplyDelete
  3. Lupa cek out adalah hobi uncle.... hehehe

    ReplyDelete
  4. banyak je lupa check-out..hehe..kadang-kadang bila nak check-in next location, baru ingat nak check out :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah Aini..
      Bila nk check in kedai nmpk yg sebelum ni lupa check out

      Delete
  5. guna MySejahter kena hati2.. jgn lupa Check-Out. tak pasal2 kita yg takde apa2 kena kad kuning

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..lepas ni kene lebih berhati-hati

      Delete
  6. saya pernah kena dan nasib baik boleh masuk kedai lagi

    ReplyDelete
  7. Belum pernah dpt status mcm ni lagi kat mysejahtera ammi. Harap2 takyah dpt terus.. Mau runsing kalau ada nanti

    ReplyDelete
  8. Zaman COVID-19 ni kita jadi cepat panik kan. Risau betul. Semestinya pernah lupa checkout. Lagi lagi jarang keluar, berhari hari baru checkout. huhu...

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)