Pages

Rezeki - diganti dengan orang yang belanja

Assalamualaikum..

Lunch tadi rasa malas nak keluar
Mood nak duduk dalam ofis sambil mendengar lagu Lite.FM
Aini suka dengar lagu 80-90s english song

Kisah lunch tadi
Aini nak makan makanan yang pedas.
So Aini order Ayam Geprek
Memang pedas so order air kopi susu ais sebab tau Aini akan soksek nanti..hehe
Skali bila dapat makanan tengok takde air sekali.
Aini tanya orang food panda tadi "dorang ada bagi air tak?" sambil tunjuk resit 
Terang2 ada tulis air kopi susu ais.
Orang foodpanda kata maaf takde plak.
Cik boleh pi kedai dia or minta refund.

Dalam hati kata adoii malas la nak drive ke sana..
Harga air tu dalam RM2.80.
Total bayar tadi dengan makanan RM19.29 termasuk foodpanda service lah

Aini cakap kat diri sendiri takpelah..
sedekah je lah.
Malas nak komplen panjang lebar.
Klau air tu harga macam Star Buck memang minta refund lah

So Aini makan lah dengan soksek sebab takde air sejuk..
Minum air kosong yang tak sejuk pun masih kepedasan.

Jam 4 petang
Aini dapat air daripada pelanggan yang hantar servis kereta dia
Plastic cup dia agak besar.
Aini dapat air Ice Coffee Mocha..
Rasa pun hampir2 sama dengan kopi susu 

This is so miracle
Dengan hanya sedekah 
dapat air orang belanja free..
Ice coffee mocha ni mau lebih dari harga Aini beli..
Tengok gaya mau dekat RM4 atau RM5

Alhamdulillah syukur pada Allah.



 With Love,
Aini

14 comments:

  1. Suka dengar Litefm. Tengok di tv ada siaran ini no 854.
    Alhamdulillah rezeki digantikan dengan lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kan dengar lagu Litefm..hehe
      Alhamdulillah syukur

      Delete
  2. alhamdulilah rezeki aini dapat air kopi mahal sket dari yg asal ehhehe...

    ReplyDelete
  3. Wahhhh.. Memang rezeki sungguh.. Alhamdulillah ❤️ Ini tak disangka

    ReplyDelete
  4. Alaaa... muda2 dengar 80-90s?

    Uncle pun dengar Kpop.... Eh? Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haruslah..hehe
      Wow uncle suka fan k-pop..? haha

      Delete
  5. janji Allah...what u give u'll get back

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah . Rezeki memang datang dlm pelbagai cara

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)