Pages

Followers

Lunch online - Nasi ayam bakar

Assalamualaikum..

Dah lunch semua?
Hari ni malas nak kuar lunch.. 
duduk je memanjang mengadap PC dari pagi..
Bangun nak pi toilet je dan buat air.

Pagi tadi mama Aini sempat buatkan burger untuk breakfast.
Aini bawak bekal makan kt ofis..tak sempat nak makan kt rumah.
Mama Aini tumpang sekali la makan burger haha..
Ada ke orang breakfast makan burger ya?

Anyway, untuk lunch tadi ingat nak makan nasi dengan lauk yang simple
So Aini order Nasi Ayam Bakar Style Wong.
Sambal kicap dia sedap.. kali ni terasa pedas plak..hehe
Ayam ofcoz Aini akan minta bahagian thigh.


Ni la ayam bakar dia. sedap juga.
Nama kedai dia AYAM PENYET BONDA, PUNCAK ALAM
Tak pasti dia ada cawangan lain ke tak.
Tapi klau nak try order dengan dia boleh text dia 010-2020357
Mana tau dia leh deliver ke atau you all leh try tanya lokasi makan kat kedai sana terus ke kan.

Nasi dia agak banyak, Aini makan separuh je.
Kadang2 tu pernah gak habis semua licin..haha

Total semua daripada food panda RM20.17
Harga ayam bakar ni RM15 tak termasuk air
Dah campur dgn delivery tu jadi rm20+..

Hari2 food panda pengsan gak.. seminggu bye2 RM100
Kadang2 orang complain foodpanda mahal..
tp sebenarnya ada delivery caj & servis ofcoz la jadi mahal.
Klau nak murah pi lah turun sendiri, beli sendiri.
Memang jimat banyak la.

Macam Aini ni sebab malas nak keluar..
Lagi satu nak jaga jarak distance so order la lunch online.
Diri Aini yang boleh katakan risiko tinggi (sebab ada Asma & radang paru2)
 kenelah berjaga-jaga..

Tapi sekali sekala makan cheat day boleh kan..hehe
Bagi Aini ni cheat day la sbb nasi..heheh
(Kata nak diet Aini ni)

You all lunch apa hari ni?

With Love,
Aini




4 comments:

  1. Alaaa... uncle baru plan nak tapau mi goreng... Sekarang dah terasa nak tapau nasik ayam pulak... haihhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle dh terliur tgk gambar ayam bakar ler tu..hehe

      Delete
  2. Ada je sarapan burger. Selera kita ikut kitalah gitu. hihi..asal ayam bakar je mesti sedap kan. Itulah tu, kalau berfoodpanda je mahu nipis purse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuler ayam ni mmg no.1 la segala masakan dia.. baik bakar rebus sup semua la mesti sodap..hehe

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)