Pages

Followers

Batu karang - 2nd appointment

 Pagi tadi masuk ofis lambat
Dah inform budak2 kat bengkel and boss yang Aini masuk ofis lambat.
Sebabnya nak pi jumpa Doc utk 2nd check up pasal batu karang Aini tu
Last post detect kene batu karang

Sampai dalam pukul 10pg
Tengok dalam klinik agak ramai orang warga emas.
Mula2 ingat mcm ehh ramai ke sakit?
Rasa takut nak masuk pun ada
Baru Aini teringat, ada warga emas kene ambik booster vaksin di klinik macam mama Aini.

So Aini terus ke kaunter, isi nama kat borang panel suami
pastu buat urine test. Tak sampai 10 minit nama Aini dipanggil.
Doc tunjuk result urine test Aini
Dalam hati kata banyaknya tanda2 kat dipstick ni

Urine Dipstick


Doc tunjuk bahagian darah (Blood in urine)
klau ada batu karang warna akan jadi biru gelap
tanda ada darah dalam air kencing kita.

Alhamdulillah..Aini punya warna oren/kuning
Maksudnya negatif lah.
Doc kata tu dah normal la takde darah dalam air kencing.
Aini takde batu karang dan sudah clean.
Tak perlu makan ubat lagi dah.

Banyak kali Aini bersyukur pada Allah.
harap lepas ni takde lah datang balik ya 
Aini kene jaga pemakanan dan disiplinkan diri unutk rajin jumpa Mr.toi (toilet).

With Love,
Aini




14 comments:

  1. alhamdulilah.... clear xde batu karang..
    seriau kan nk g check up ni... rasa letih sangat hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul seriau sangat.
      Bab check up ni klau setiap bulan atau minggu mmg letih.
      Alhamdulillah xde follow up lagi dah

      Delete
  2. Alhamdulillah... Saya pernah dirawat sebabkan batu karang sebesar biji guli mainan kanak² Allahu sakitnya memang taubat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besarnya.. saya yg batu kecik2 halus pun sakit dia takleh tahan inikan azmer pula kan..huhu..
      Macam mana sekarang, dah beransur pulih ke?

      Delete
  3. owwhhh...baru tahu fungsi setiap warna dekat urine dipstick tu.
    Alhamdulillah lah tak ada apa-apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah.. setiap petak tu ada menunjukkan setiap penyakit yang dia boleh detect.
      Alhamdulillah syukur..

      Delete
  4. Oooo... baru tau toilet tu ada nick name nya.... heheheh

    Stay safe Aini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..slalu ckp kt kawan bila ditanya nk pi mana jawab jumpa Mr.Toi je..
      You too uncle

      Delete
  5. Alhamdulillah..lega hati mendengarnya. Semoga sihat dan baik baik je.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. dh discaj ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh discaj dah.. tak perlu buat check up lagi.. (^_^)

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)