Pages

Park kereta rapat depan gerai makan menyusahkan orang lalu lalang

 Assalamualaikum..

Pagi ni ada urusan personal di bank.
So Aini punch in dulu then baru pegi bank.
Agak ramai beratur di luar bank tapi laju je process dia.
Dengan tiba2 rasa sakit perut duk menunggu di luar dan panas terik lagi.
Panas hot tau..

Dah selesai sebelum balik ke ofis
Aini singgah gerai makan di tepi jalan
sebab makanan tepi jalan agak murah dibandingkan beli makanan di kedai makan

Kredit : carian google

Cuma satu benda ni je Aini paling menyampah la katakan.
Orang park kereta serapat-rapatnya depan gerai makan.
So.. klau orang yang lalu lalang nak pi gerai makan tu macam mana nak beli ??
Sebab kereta orang tu park depan-depan, seolah-olah tak nak bagi orang lain beli.
That is such a Bull**** lah..

Depan gerai tu bersepah ada parking kosong
Bukan jauh pun..beberapa langkah je nak ke gerai tu..
Walaupun sekejap tapi park la tempat yang sepatutnya
Jarak macam jiran depan rumah kita jerrrrr...
Nak jugak park depan-depan gerai tu.
Aini dah lah tengah lapar, pastu dengan layan panas terik..
Bila tengok sakit hati dibuatnya

Ada sorang perempuan ni plak Aini tengah beli pisang goreng
Elok plak dia park depan gerai pisang goreng tu
Driver tu keluar buka pintu tak reti nak tutup balik..
Ternganga la macam tu.
Aini nampak la orang nak lalu situ boleh terhenti diatas orang yang selfish ni.
Leh plak dia park situ dan pi gerai lain bukan di gerai pisang goreng.

Tak faham la manusia zaman sekarang ni.
Aini bukan jenis orang yang suka sound orang bulat-bulat camtu.
Aini takleh. Klau sound orang, aini lagi sakit hati..
Nanti timbul jadi gaduh plak.
Pastu mula la orang rakam pastu viral kat social media..
Tu je kerja manusia sekarang ni.
Baik blah cepat..

Maaf di atas ayat kasar tadi..
Hati tengah geram..

Harap manusia-manusia jenis macam ni cepat sedar la..
Zaman dulu bersepah ada gerai makanan di tepi jalan..
Elok je parents kita park tepi,
Jalan sikit nak ke gerai tu.
Tul tak..??

Maybe some people never learn..
Ntah lah..

Ok..perut dah bunyi..
Aini makan dulu ya..Breakfast minum air kopi je tadi.
Lunch makan nasi ayam bungkus je dengan Ais lemon laici..
Sedap tu.. boleh meredakan hati yang tengah panas ni..hehe

You all pernah alaminya tak..?

With Love,
Aini

12 comments:

  1. memang wujud manusia yang selfish gini. Ada jugak kat tempat ammi berenti di tengah jalan order nasi lemak bungkus dr dalam kereta. pastu kat belakang dia bersusun kereta kena tunggu dia. memang kene horn panjanglah dia. dapat org naik motor memang dorang lalu siap tunjuk middle finger sign lagi. dasar pemalas.

    ReplyDelete
  2. Memang menyampah haha.. dia buat mcm drive thru pulak. Apa salahnya park jauh sikit & jalan ke gerai tu? Selalu sangat kena mcmtu

    ReplyDelete
  3. Betul... geram dengan orang yg park rapat2 dengan gerai tu....

    ReplyDelete
  4. Memang menyusahkan orang juga kalau parking betul2 kedai .

    ReplyDelete
  5. dkt area umh pn ada..dh la laluan jln kete byk...park la dpn skit tmpt parking..ni jenis pemalas...lps tu jammed abis kete sbb sempit

    ReplyDelete
  6. Manusia jenis malas memang macam ni. Menyusahkan orang lain tak pasal pasal kan.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)