Pages

TV keluar suara je

 Assalamualaikum..

Semalam TV tiba-tiba takde gambar.
Memang dah agak dah, tak lama lagi ni akan keluar suara je
Sebabnya bulan lepas tengah2 screen TV tu dah ada garisan hitam yang agak blur
TV tu pun dah guna lebih kurang lebih 5 tahun



Kalau guna TV macam kotak besar atas ni mau bertahun-tahun tahan lama..
Dari zaman budak-budak sampai dah kahwin masih elok lagi.
Aini ada TV macam ni dulu tapi dah bagi orang dah..Tak jual pun.
Sebab orang ni banyak bantu family Aini
Orang tu takde TV, tinggal bersama isteri je
Masa tu tahun 2015 camtu dan sekarang masih elok lagi tau..

Sekarang TV macam ni dah.. macam PC besar kan..? Haha
Ada yang suka gantung, ada yang suka stand macam ni.

Nanti 50tahun akan datang macam mana lak rupa TV nnt..
Jenis terapung ke..?
Jenis Lekuk dah ada dah..
Jangan ada TV jenis transparent atau nipis macam kertas A4 dan jenis touch screen sudah..
Hahaha

So sementara nak menunggu hujung minggu untuk beli TV baru
waktu siang Aisyah main jelah mainan dia dengan opahnya
Mama & abahnya kerja

Semalam tanya mama Aini si Aisyah tengah buat apa TV dah rosak tu
Mama Aini jawab "Si bucuk tolong opahnya masak"
Lebih pada kaco opahnya masak lah tu..
kadang2 tolong basuh pinggan tapi opah bagi yang bukan kaca la..
Hehe.. pandai Aisyah ya..
umur 3 tahun dah rajin masuk dapur..hehehe


Abahnya balik kerja terus bukak laptop untuk Aisyah & mamanya
Tapi yang lebih banyk tengok si Aisyah la
sambil layan diamond tampal dia tu..

Such a good girl.

With Love,
Aini


14 comments:

  1. Tv yang ada sekarang ni tak tahan lasak seperti tv² zaman dulu. Rumah mak Fiza, tv Panasonic Dari Fiza sekolah rendah lagi masih elok sampai sekarang. Tapi tula, besar kedebak. šŸ¤­

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuler xleh tahan lasak.
      TV lama mmg bagus tapi klau nak angkat sorang tu tak larat lah. Klau yang skrg ni boleh la angkat sorang sbb ringan kan..hehe

      Delete
  2. barang letrik sekarang mmg cepat je rosakkan.
    Ammi pun ada bagi kat adik ipar tv gemuk tu...beli masa mula kawin tahun 2004..sampai la ni elok lagi dia pakai. kalau tv flat screen ni rasa mau 2-3 kali juga tukar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya TV gemuk ni leh la tahan bertahun2 memag elok.
      Kalau Aini nk tukar TV baru ni adalah kali ke 3..haha

      Delete
  3. betul.. tv flat mmg cpt rosak... dlu tv kami juga penah rosak.. tp sbb under warranty (beli dr sen heng) kami dpt tv baru utk gantikan tv yg rosak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik masih under warranty klau tak bye2 money..hehe

      Delete
  4. yang penting TV kena ada remote, sebab selalu malas nak bangun tukar channel..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe betul tu..
      Kalau TV lama jenis tekan memang terpaksa la bangun

      Delete
  5. hahahha tv kita pun dah terbakar tetiba ni.. sekali ngan astro2 terbakar.. sabar aje la... ni nak kena kerja keras balik nk cr duit beli tv hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoii pakej plak tu ya..
      Kene la layan radio or phone sementara tunggu TV baru ya..huhu

      Delete
  6. Meh uncle tolong tampal diamond tu.... hehehe

    ReplyDelete
  7. Nanti Aisyah jawab " tak boyeh" haha

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Betul tu.. TV dulu tahan bertahun-tahun

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)