Pages

Followers

Shopping SOGO nak beli bag sekolah Aisyah..

Assalamualaikum..

Ahad baru ni hubby Aini ajak jalan-jalan pi SOGO KL
Waktu hujung bulan ni dengan nak adanya Christmas sale mmg kaw2 murah
Bayangkan hubby pi mens level, belek2 la small bag ala2 mcm purse besar tu
Harga asal dia RM280, after diskaun harga dia jadi RM80..!!
Tak ke murah.. brand Polo
Tapi hubby tak beli pun, tengok2 je..haha
Yang dia nk beli baju dalam dan ada la T-shirt favourite dia PlayBoy tu..haha

Sebelum shopping Sogo, kami singgah makan dulu..
Masa tu dah jam 12pm..so perut pun dah lapo..
Kami terus ke tingkat 7
Ada 2 kedai makan kat situ, sama level tempat customer service..
Nak cuba la makan, klau kt food court memang penuh la waktu camtu..



Aisyah nampak Chirstmas tree.. dia suka tengok bende2 colourful..shining..
So dia nak wefie.. taknak selfie..haha
Dah selesai wefie, Aisyah pun balik ke tempat meja makan tempat abahnya duduk..
Air baru sampai..a few minutes later makanan plak sampai
Aini and hubby order nasi lemak je.. Ada je makanan lain tapi kami lapar nasi..


Nasi lemak sambal sotong (Hubby punya)

Nasi lemak telur mata (Aini punya)
Tu tangan Aisyah, suka makan kopok

Tangkap gambar je buat muka ala2 comel gitu..haha

Aisyah suka share pada abah & mama dia..
Apa dia makan dia akan kongsi..

So far nasi lemak dia sedap.. the nasi itself..
Sambal dia ok la..
Sambal sotong out skit..


Selesai makan, terus ke warehouse..
Banyak barang2 sekolah dan bag sekolah
Aisyah and hubby dah aim nak beli bag sekolah Aisyah..Unicorn..
Tahun depan dah masuk tadika..
Masa Aisyah tengah test bag sekolah yang dipilih oleh dorang berdua
Tiba-tiba abah Aisyah sebak..bertakung air mata sambil tengok Aisyah
Rasa masa berjalan begitu cepat tengok dia nak sekolah dah..
Anak sorang je memang akan rasa camtu la kan..
Terus abah Aisyah panggil dia peluk Aisyah..

Mujur la abahnya nangis tempat tersorok skit, klau tak mau org lain nampak..Huhu


Ada gaya ya..

Pi Sogo memang banyak beli barang untuk dia,
Seluar banyak senteng sbb Aisyah dah lonjong..haha
Pastu beli kasut jalan


Suka ya dapat bergambar dengan Doraemon


Tahun ni deco dia simple and nice..Tak serabut pun tengok

Hari Ahad biasanya pi Sogo sesak tapi Aini pi tak sesak langsung..
Tak tau kenapa.. atau mungkin Aini pi pada awal bulan..

Aini beli apa..?
Aini dapat body mist Victoria Secret yg dah lama Aini nak.. sebab 1 botol tu kan mahal..
Lagi satu purse..hehehe

Terima kasih pada hubby layan kerenah anak bini..
Alhamdulillah...

With Love,
Aini

 

Sweet Sale by Juzabakes

Assalamualaikum..

Aini bersama adik Aini ada buat promo YES..chewah..
Diskaun RM5 untuk semua cakes..

Boleh pos klau nak, harga postage tidak termasuk ya..
Semua boleh pos kecuali Red Velvet & Pandan Gula Melaka sebab ada frosting..
Klau post meleleh lah frosting cream tu nnt kan.. rupa dh tak cantik dh..



Yang paling HOT Selling Lemon Poppy Seed & Red Velvet Cadbury

Marble cake Aini guna resipi mama Aini sebab Aini suka marble cake zaman dulu..
Aini tak buat corak2 bunga tu.. Aini memang totally ikut konsep lama..
Dan juga Aini tak buat manis-manis sebab majority banyak order dengan Aini level mak-mak kita..
Even Aini sendiri pun tak suka manis sangat..
Mak mentua pun suka semua la sbb Aini banyak bg dia rasa smua..hehehe

Berminat nak order boleh pm Aini/adik Aini


Nak beli untuk wedding atau nak bawak balik kampung boleh je pm Aini..
Nak pos terus ke kampung pun xde masalah..

With Love,
Aini



Nak lunch bersama anak buah

Hari Jumaat rehat lama kan..
So hari ni Aini nk pi lunch date dengan adik Aini dan anak buah..
Sementara hubby adik pi solat jumaat, so Aini kidnap dorang jap..
Kata adik ada 1 cafe di apartment berhampiran dengan rumah dia.. 

Rasa dan seminggu lebih Aini tak jumpa anak buah Aini terutama yang si kecik tu Yunus..
Dah pandai merangkak dah dia..
Jalan sendiri blum pandai lagi..
Baru nak masuk 9 bulan..


Nasib baik la kabinet TV tu tinggi klau tak mau dipanjatnya

Pakai baju bear.. Mother in law Aini yg hadiahkan.

Nanti Aini share gambar tempat lunch next entry ya..
Tak sabar nak gomol gigit Yunus ni..hehe

Selamat beristirehat..

With Love,
Aini


Salam Jumaat: Sudah Bersyukur Hari Ini..?

 Assalamualaikum,

Salam Jumaat my readers..

Semoga urusan semua dipermudahkan hari ini dan hari yang berikutnya..



With Love,
Aini

Hello December

 Assalamualaikum..


As you all know that this month is the end of the year 2022..
Bulan lepas adalah bulan yang ujian besar buat Aini..
Sebulan Aini batuk, kemudian Aisyah pula demam on and off

Sabtu lepas hubby balik Tronoh, Perak hantar maknya balik setelah sebulan dia tinggal di KL bersama anak perempuan dia. 
Hari Jumaat tu Aisyah dah mula demam, tiba-tiba je demam
Hubby rasa tak sedap hati tapi balik juga la kampung sebab dah janji dengan maknya
Malam tu juga batuk Aini semakin teruk.. 2 hari MC 1 hari keje halfday

Sabtu tu hubby dah sampai tronoh
Malam selepas maghrib, Aisyah batuk teruk.. batuk sambung2 tanpa henti
Hati Aini dan mama Aini mula risau & decide nak bawa pi klinik..
Aini call hubby, dia lg la risau sebab dia duk jauh..
Sampai klinik, check suhu panas, kene ambik darah
Alhamdulillah semuanya ok..takde kene warded..
Doc kata paru2, tonsil semua ok clear je.. cuma tekak tu ada merah
So doc bagi ubat anti radang untuk elak dari menjadi lebih teruk

 
Hari abahnya nak balik rumah..
Aini tengah lipat baju, dia terus grab vase abahnya..
Rindu sangat la tu
Malam tu selepas jumpa abah, demamnya hilang



Aini order food panda sebab tak larat nak masak
Aisyah kata nak lukis untuk abang motor
A Thank you note for brother food panda
Bila orang tu dapat ketawa je dia..
Aisyah lak malu-malu kucing..Haha

So bulan ni ada nak habiskan cuti ke..?
10 Dec dah start cuti sekolah kan..
seronok la cuti panjang..hehe

InsyaAllah hujung bulan ni Aini balik kampung..

With Love,
Aini







Akhirnya terjawab PM Malaysia ke-10

Assalamualaikum..

Akhirnya dah terjawab semalam siapa PM Malaysia yang ke-10..
For me tak kisah la sape jadi PM kita as long as our country is in good hands..
Just wait and see within 5 years kan..?

Kalau nak tahu kite hampir seminggu baru tahu siape jadi PM Malaysia..
Tapi di negara Belgium 18 bulan baru dapat PM baru..lagi lama kan..?
Kerajaan Baru Belgium Lepas Krisis 18 Bulan


Alhamdulillah dapat la rehat lama skit kan sebab Isnin depan cuti..
Ada ambik cuti tak hari ni..? 
Hello kat boss cakap saya EL..haha
Bos mesti dapat tangkap punya la.. 
Nak cuti panjang tiba-tiba ambik EL hari ni kan..?

Semalam Aini dah ambik cuti sakit..
Semput teruk lak.. ingat guna inhaler dah ok dah
End up pakai nab gak..

Aisyah plak demam.. tiba-tiba je demam..
Jam 4 pg td, suhu naik panas mendadak.. 38 pastu check lg 39
Kejut hubby minta bagi ubat masuk buntut..
Pagi td dh ok skit, itupun ada lg rasa suam2 kt badan dia tu..
Tengok Aini dh siap nak pi keje, dia nangis nonstop nak ikut..
Sian plak tengok.. mungkin sebab semalam Aini ada dengan dia 24/7..

Aini keje hari ni tapi masih duk semput lagi..
So plan ambik halfday je lah..
Tak larat nak layan semput ni, prefer nak baring je..

Dah lari topik ni..haha

Sekarang ni musim budak demam ke..?
Anak buah pun demam..
Kawan hubby masuk ward kene Rotavirus..
Semoga anak2 kita dilindungi dari penyakit bahaya ni..Aamiin

Ok you all take care ya..

With Love,
Aini

Wordless Wednesday: Tumpang tidur

 


Dua ekor kucing ni rasanya tak bertuan
Tapi suka sangat tidur kat rak kasut ni..
Si putih selalu duk tidur situ..

Habbatus Sauda hilangkan batuk degil

Assalamualaikum..

As you all know, Aini dah sebulan batuk teruk..
Nak makan pun takde selera sangat..

So mama Aini belikan minyak Habbatus Sauda..
Masa adik Aini kene covid and batuk teruk mama bagi dia ni..
3 hari batuk dia dah kurang

Habbatus Sauda ni boleh hapus segala penyakit
Even yang ada ketumbuhan atau cancer pun boleh sembuhkan
Di botol tu pun ada tulis sembuh untuk apa..


Comel je tengok tangan si Aisyah bumbum ni..

Cara nk makan yang ni mulanya tak selesa..
Minyak sudah tentu rasanya pekat dan baunya sangat la kuat
Tapi bila lebih 2 kali buat, kita akan rasa terbiasa..

Cara makan 2 kali sehari.. 
Sebelum sarapan dan sebelum tidur
Picit tiub dia dan masuk ke dalam mulut..
Aini letak sampai ke anak tekak supaya tak kene lidah
So kene dongak sikit la..
Sebelum tidur pun sama buat cara macam tu..

Sambil makan tu kita baca ayat pendek untuk sembuhkan diri kita..
3 hari Aini amalkan makan pagi dan malam
Alhamdulillah batuk Aini dah kurang
Klau terbatuk pun biasa2 tak teruk sampai sesak nafas

Yang penting, pemakanan tetap kene jaga..
minyak, creamy, ice buat masa ni cuba elakkan..
InsyaAllah lagi cepat la baik tekak kita tu..

Boleh cari di mana2 kedai tapi cari kedai yang dia ada jual mcm kedai jamu
ataupun yang jual makanan sunnah..
Mama Aini beli ni di kedai yang jual buah kurma, minyak zaiton semua tu..
So memang ada la jual minyak Habbatus Sauda ni..

Elok beli jenis minyak camni
Jangan beli yang tablet lambat la baiknya..
klau minyak ni atleast dia boleh turun sampai ke tekak kita.

Aini share ni sebab ramai kawan-kawan tengah duk batuk teruk
Cuaca pun tengah tak menentu..
Semoga kawan2 smua sihat walafiat..

With Love,
Aini

Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog

 


Assalamualaikum
Jom join GA by Syazni.. Just click on the banner

Hadiahnya adalah rahsia.. Nama pun mystery box..hehe
Nak join masih sempat lgi ya..

Syarat-syaratnya:

1. Buat 1 post bertajuk Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog.
2. Letak banner Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog seperti di atas.
3. Linkkan post kepada entry Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog di blog SR ini.
4. Kongsikan link ke post penyertaan kalian di bahagian komen
5. Alamat untuk menerima kotak misteri adalah dalam Malaysia sahaja.
6. Seorang blogger boleh sertai lebih dari sekali sekiranya ada banyak blog, dengan syarat semua blog harus follow syarat 1 - 4.

Simple kan.. jom join sama2..

Good Luck you all..

With Love,
Aini





Teman mama appointment di Uitm Puncak Alam

Assalamualaikum,

Selasa baru ni 15hb Nov 2022, Jam 9 pagi mama Aini ada appointment untuk check mata
Mama Aini mengadu mata tak jelas, padahal masa tu baru lepas buat cerma mata baru
So Aini ada kawan buka kedai cermin mata yang boleh check dalam mata..
Dari situ boleh detect apa sebabnya..

Kedai kawan Aini tu cek mata harga dia RM 98 
Pemeriksaan mata terperinci termasuk :
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
📌Power Mata Secara Tepat
📌Pemeriksaan Katarak & Selaput 
📌Pemeriksaan Mata Kering 
📌Pemeriksaan Mata Luka
📌Pemeriksaan Otot Mata
📌Pemeriksaan Saraf & Salur Darah Belakang Mata

So dorang akan buat surat untuk refer pada yang pakar.

Hari Selasa pagi tu selepas register tunggu la nama mama Aini dipanggil.
So masa doc pi cek mata mama untuk double confirm..
Doc dapat detect mata mama memang ada Katarak 
Mata belah kanan agak tebal daripada mata kiri..
So kedua-dua matanya akan dibedah start bulan Januari..
Dua bulan selepas tu baru bedah belah kiri pula..

Ada gak tanya kawan, selepas dibedah tu tak perlu warded
Cuma akan tunggu sekejap di hospital pastu dah boleh balik..

Semoga dipermudahkan urusan mama nanti..InsyaAllah..

Ni gambar masa mama jumpa Doc..

1st cek mata dan sebut huruf yang ada di screen
Selepas tu nurse masukkan drip mata..Mama kata pedih sangat

Tunggu dalam 15min, pergi ke bilik lain pula untuk jumpa dengan doc
Doc cek dua2 mata kene operate..
Tukar kanta katanya..


Dh habis sempat la snap Aisyah
Dia turunkan mask sendiri pastu buat peace..
Pandai ya Aisyah..haha

Selepas selesai mama ajak makan..
Masa nak balik mama sendiri nak drive ya..
Kemain mama.. 

Mama Aini ni klau pecut, seriau Aini..haha
Macam orang muda bawak keto..
Umur 72 tu..January dan 73 tahun..
Alhamdulillah sihat mama..

With Love
Aini


Sedar tak sedar dah 3 minggu batuk

Assalamualaikum..

Hari ni Aini keje half day..
Hubby tak keje hari ni sebab semalam keja pi site duk kene hujan je..
Dah la semalam dia lalu tempat tu banjir..Di Pulau Meranti
Naik 4wheel, air dah paras setengah pintu..
Memang masuk air la dalam 4 wheel tu..
Alhamdulillah semuanya selamat..

Bulan lepas Aini ada mention Aini batuk kan..?
Sekarang masih lagi duk batuk..
Dah nak masuk 3 botol ubat batuk..
Aini buat test kit -ve..
Demam memang takde la
Makan mmg control la.. 
Sampai nampak la ada susut skit bdn..
Sakit je memang xde selera nak mkan tapi perut duk lapo je..haha

Aini dah lama tak berjalan..
Tapi tuler covid tengah duk naik mendadak..
Sehari kes hampir 4k..
Kes yg aktif sekarang 35k++
Semoga semua selamat dan lindungi dari penyakit merbahaya ni..

Alhamdulillah adik Aini & family dia dah -ve..
Habis dh kuarintin dorang..
Hari ni adik & anak2 dia nak datang rumah.. saje lepak nk jumpa Aisyah and Opahnya
Hubby adik keje..

Batuk Aini kali ni agak teruk dari sebelum ni..
tekak akan rasa gatal pastu bila terbatuk dia non stop batuk..
Bila kita ni ada Asma lagi la jadi teruk..
Aini stand by inhaler je.. so far xde sampai kene nab/gas..

Batuk macam kering.. kahak tu ada xde je..
Yang batuk kering ni lagi sakit..
Sakit dada, sakit tekak, kepala..kadang2 tarik urat bdn kite..
Klau kene warded pun Aini klau leh xnak lah..
Sebab ramai masuk ward sebab covid kan..

Harap ok la lepas ni..
Tak larat Aini


Sumber: FB

Gambar takde kene mengena dengan topik tapi gambar ni sangat menarik..
You all nampak apa..?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gambar rotate
Seperti awan membisik pada bumi.


With Love 
Aini




Wordless Wednesday: Noor Aisyah

 


Tengok FB td share throwback gambar masa Aisyah kecik..
Masa dia umur 5-9 bulan memang bolatttt muka dia
Macam ada bola ping pong dalam mulut..haha

With Love,
Aini


Pemenang Give Away by Ainihalim

Assalamualaikum..

Yes.. akhirnya Aini dah dapat pemenang GA Aini yang post pada awal bulan lepas..
Dah over due dan Aini patut umum pemenang pada minggu kedua bulan Oktober..
Maaf sekali lagi, dengan kesihatan yang tak mengizinkan untuk Aini berblogging sangat..
Blog walking pun Aini terhenti sekejap..
Actually boleh je Aini guna handphone untuk update blog
Cumanya bila tengok phone lama2 Aini jadi pening..

Aini ada minta tolong assistant Aini.. Si Aisyah pipipau untuk pilih nama..
Punya seronok dia nak pilih..haha
Siap pejam mata pastu masuk tangan dalam bekas untuk tarik satu nama..



Pemenang hanya 3 orang sahaja..
Jom tengok siapa yang kena...!!!




Tahniah ya..!! Nanti Aini akan pos hadiah ya..

Kepada pemenang sila tinggalkan alamat dan no.fon anda dlm komen ya.. (Untuk safety Aini unpublish ya)

Kepada yang tak terpilih, InsyaAllah ada rezeki akan datang, mungkin bukan dari Aini tapi dari Yang Maha Esa.


With Love,
Aini


1 minggu cuti blogging

Assalamualaikum..



Baru hari ni Aini update blog..
Seminggu Aini cuti blogging..
Dalam tempoh seminggu tu macam2 berlaku sehinggakan Aini takde mood untuk blog.
Maaf ya.. Mungkin sesetengah blogger ada singgah blog Aini tapi takde topik yang terbaru..

Ingat masa Aini cerita kisah kakak ipar (SIL) Aini yang kene cancer rahim..?
Minggu lepas Aini dapat berita buruk lagi..
Jumaat lepas SIL pi HUKM utk further check up buat kali pertama di sana..
Sebelum ni private hospital..
Hari jumaat tu selepas check up, SIL kene tahan..
Doc kata ada ketulan di kepala.. tumor di kepala bahagian atas kening..

Hubby Aini takleh tidur..
Semua family kerisauan..
Masing-masing nak tahu keputusan doc pasal tumor tu..

Hari Sabtu Aini tak kerja..
Cuti tahunan dah habis tapi Aini biar je nk tolak gaji pun tolak lah..
So dalam kul 12 lebih Aini settle smua keje rumah
Terus keluar lunch dengan hubby and Aisyah..

Sampai HUKM tengok SIL takde di wad, dia dah turun pi buat MRI bagai..
Aini and Aisyah duk tmpt lain sbb anak kecik tak boleh masuk..
Sebab ada patient baru lepas buat kimo and sorang patient br dpt desease apa ntah..
Dari jam 4pm sampai kul 10pm..
Masa tu pulak perut Aini cramp..faham2 jerlah kan.. x expect lak kene hari tu adehh

Doc bawak balik SIL dan dimaklumkan esoknya kene operate..
masing-masing susah hati dan takut..
Sebelum balik anak2nya peluk mama dia menangis..
Kita semua rasa sebak la.. Masing2 takut kalau operation ni gagal..

Balik tu Aini pujuk hubby kata insyaAllah kakak akan selamat..
banyakkan berdoa..
Ahad pagi mulanya hubby nak duk rumah sebab letih balik dari kerja tu masih tak hilang lagi..
Tapi dia rasa tak sedap hati, kalau2 hari sabtu tu adalah hari terakhir hubby jumpa kakaknya..
Aini suruh dia pi juga, Aini tak ikut sebab ada tempahan kek untuk hari Isnin..

Jam 4pm baru SIL nak pi bilik surgery..
Selepas SIL masuk bilik semua kemas barang2 dia dan stay di hospital sampai selesai..
hubby balik rumah terus sebab Isnin dia kerja.

Jam 11pm dapat wassap daripada MIL.. 
Kata SIL selamat operate.. skrg dia dlm bilik lain utk dipantau
Esoknya dah masuk wad biasa,.. Rasa bersyukur sangat..

Cuma adalagi tumor dalam otak dia dan tak boleh buang buat masa ni..
Risiko tinggi.. So SIL akan buat radioactive utk matikan tumor tu..

Sekarang SIL ada di rumah my other SIL.. dia bujang lagi..
MIL akn duk sekali jaga my SIL sehingga dia sembuh..
So maybe sebulan or 2 bulan la MIL duk KL..

Aini sekarang pula kene batuk balik.. dah seminggu lebih..
mungkin sebab cuaca..Penat juga duk batuk ni sampai tekan kepala kita..
Buat swap test alhamdulillah -ve..

Cuma br tadi dapat info pasal adik Aini +ve covid..
semua family dia Alhamdulillah -ve termasuk la baby Yunus..
Tapi dorang baru balik dari klinik buat PCR untuk kepastian..
Esok akan dapat result..

Dia pun taktau mana dpt.. kemungkinan pi kedai sekejap pun kite leh kene..
Cuma tak pasti di mana.. 

Semoga family Aini dalam keadaan selamat InsyaAllah..

Sekarang kes covid semakin naik.. 
Pakai la mask ya demi orang yang kita sayang..


With Love,
Aini

Ketika Aisyah macam roti bun dan pipi pau

Assalamualaikum..

Happy weekend all..
Ada ambik cuti panjang ke..? hehe

Anyway rasa nak post lak gmbr Aisyah masa baby..
Saje tgk gambar lama nampak la gambar kelakar dia ni..

Actually banyak je gambar funny Aisyah masa dia kecik..
Ada je buat cara posing and perangai yang funny ni..

Duk dalam bilik opahnya.. tengok TV dgn gaya camtu..

Ni umur 4 bulan..
rambut dah mula tumbuh selepas cukur

macam Teletubbies

Macam2 gaya tido dia ni..


Muka baru bangun tido..
Mata terbeliak macam abahnya..


Video ni Aisyah umur setahun lebih..
Duk ikut gaya apa abahnya buat..haha.. Kelakar sungguh..

Sekarang umur dia dah 4 tahun.. 
Tahun depan nak sekolah dah.. rasa cepat je masa berjalan..
Bila rindu masa dia baby Aini tengok la video atau gambar lama dia..
Pastu tunjuk kat Aisyah tanya ni sape..? 
Dia jawab ni baby Aisyah..

Semoga Noor Aisyah membesar menjadi anak yang solehah buat mama & abah ya.. Aamiin..

With Love,
Aini

Orange Choc Brownies kesukaan orang ramai

Assalamualaikum..

Sejak awal middle September
Aini dan adik berpakat buat brownies yang jarang orang buat..
Orange Choc Brownies..
Cream cheese berperisa orange..
Orange flavour, Orange Zest & Orange Juice
Alhamdulillah ramai yang suka..


Review/Feedback from the customer








Aini sentiasa buat open order.
Kalau boleh 3 atau 5 hari sebelum.
Boleh self pickup di Puncak Alam
dan juga Aini buat secara postage bagi yang duk jauh..

Harga:

1) Whole cake 8inci : RM52.00
2) Half cake 8x4 : RM26.00
3) Mini cake 6x6cm : RM6.00

Postage:
Whole cake RM10.00
Half Cake / mini cake RM8.00

Boleh whatsapp Aini untuk tempahan..
Nak buatkan doorgift pun boleh.. 
Aini boleh bagi harga kasih sayang..


InsyaAllah bila cuba pasti nak lagi..

Boleh follow bisnes kecil Aini
Instagram: Juzabakes
Facebook : Juzabakes Baker

With Love,
Aini




Hujung minggu bersama anak²

Assalamualaikum..

I'm sorry for the very late updates..
agak sibuk dengan bisnes kecil Aini bersama adik Aini ni..
Alhamdulillah sedikit demi sedikit orang kenal JuzaBakes..hehe

About the GA Aini tu.. nnt Aini update ya..
Harap bersabar..sabar kan separuh daripada iman..hehehe

Ok over the weekend,
Aini and mama decide nk ladies day out with the kids.
Actually hubby adik keje.. Hubby Aini plak nak rehat di rumah..

So Aini fetch adik and her kids at home. 
Tak sampai 10min pun dah sampai rumah dia..
Taman sebelah je..hehe

Jom tengok gambar la

Yunus Mateen.. dah pandai merangkak.. 
Baru je 6 bulan.. abang kakak dia lambat merangkak..

Bawak kids main molly Fantasy di Aeon Shah Alam
Ada lah 2 jam kat sana.

Noor Aisyah

Noor Zulaika

Yusuf Idlan
Yusuf payah benor nak ambik gambar dia, mesti akan lari
Tapi sebab dia pakai mask ok jelah..haha

Yunus Mateen..dia pun seronok main..haha

Selepas main pi la makan di Fuel Shack..
Dulu order from the waiter..niplak kene order from online..
Aini tak gemar pakai online2 ni.. lambat..haha
Sebab tak reti punya pasal, Aini panggil staff ni tolong ajarkan sampai setel order..haha

Ni weekend baru-baru ni..
Aisyah suka painting..
Klau dia nak painting dia akan cakap nak cat..
klau dia nak buat colouring dia akan cakap nak warna..

Aisyah ni klau cakap something pastu Aini convert ke bahasa lain dia akan cakap salah..haha
Contoh dia tunjuk ni Cat, pastu aini cakap in malay Kucing
Dia bleh plak kata salah..haha
Sampai Aini beli buku cerita pasal kucing dia aware tapi still dia panggil cat..
Cat pun Cat la Aisyah oii

Ok dia kata dia nak lukis haiwan guna paint dia
Aini suruh dia ikut apa Aini cakap
And it turn out good..
Quite a surprise la.. 
jom tengok..

Baby dinosaur from its pink egg.. Ni T-Rex 

Unicorn with pink hair

Black cat

flower tree

Nature & animal


Aisyah memang ikut sama minat macam mama and abahnya..
Suka pada seni..

With Love,
Aini