Pages

Followers

Happy Weekend

Assalamualaikum..
Happy Weekend all..
Esok Christmas..Isnin cuti yeayy
Hari ni adalah hari istimewa Kak SA kan..?
Semoga majlis Kak SA berjalan dengan sempurna..
Mesti berdebo-debo kan..hehehe

Anyway macam biasa, hari ni Aini keje halfday
Semakin berat nak keje hujung minggu ni..
Nak dapat cara alternate pun memang tak dapat.. haihhh
Sabo jelah..

Minggu depan adik Aini nak balik kampung di Perak..
Lama tak jumpa opah Aini..
Tapi tak tahu la Aini dapat balik ke tak ni sebab hubby kene standby jumpa Pengarah dia minggu depan..
Nampaknya duk umah je la..huhu



Simple breakfast sbb tadi minum air je..
bawah salad tu srcabble eggs, salad dressing with blueberry..
Sedap plak..haha

Maaf ler seminggu tak update blog..
mood swing sebab duk tak sihat lately ni..
Sehari semput pakai nab 3 kali sehari..
tu dh tahap teruk la sebb sini kerap hujan malam..

Take care all..
I see you when i see you..hehe

With Love,
Aini

 

Kebaikan Halba Dalam Kehidupan


Kebaikan Halba Dalam Kehidupan Yang Ramai Kita Tak Tahu.. 👇👇👇


Rasulullah SAW pernah bersabda “Gunakanlah halba sebagai ubat” ~ Qamus Al-Tibb

1-Mencuci perut. Mencuci darah kotor
2-Mencantikkan struktur kulit dari dalam
3-Merembes insulin, mengurangkan kadar glukosa darah
4-Merawat penyakit kencing manis.
5-Mengurangkan berlaku pengumpulan lemak-lemak baru dalam badan
6-Membantu penggunaan kalori utk meningkatkan tenaga secara semulajadi
7-Menjaga, memulih & menambah tenaga seksual
8-Membantu masalah kegemukan
9-Mengurangkan berat badan. Menguatkan fungsi jantung
10-Merawat masalah sembelit & buasir
11-Melancarkan perjalanan darah
12-Mengatasi masalah senggugut ( kesakitan / ketegangan sewaktu haid & pra-haid
13-Melegakan masalah sakit kepala / migraine
14-Menguatkan fungsi rahim, merangsang & menyubur rahim (ikhtiar utk mereka yang ingin hamil)
16-Mengetatkan & meremajakan rahim
17-Menghilangkan lendir & sakit tekak
18-Membantu mengatasi masalah kekurangan darah
19-Membantu mengurangkan ketagihan rokok & dadah
20-Membantu kecerdasan kanak-kanak yg meningkat usia baligh, memelihara kekuatan badan & menggalakkan tumbesaran badan
21-Memperbanyakkan air susu ibu
22-Mengaktifkan kalenjar susu, meningkatkan saiz payudara secara semulajadi
23-Memanaskan buah pinggang & organ pembiakan
24-Memelihara keseimbangan kadar hormon dlm badan
25-Memelihara keanjalan kulit (awet muda secara semulajadi)

Cara cara:

Goreng tanpa minyak sehingga garing
kisar halus
simpan dlm bekas kedap udara.

Untuk wanita
Bancuh 1 sudu kecil dgn air panas
minum pagi dan mlm

Untuk lelaki
Bancuh 1 sudu kecil dgn air panas dan tambahkan 1 sudu kecil madu dan perahan limau kasturi

Sumber: Instagram

With Love,
Aini

Sumbangan untuk kakak ipar Aini

Assalamualaikum..

Dengan rendah diri Aini ingin mohon sumbangan daripada rakan blogger untuk kakak ipar Aini

Seperti blog lepas Aini ada update pasal kakak ipar menghidap cancer rahim
Selepas dibedah dai bahagian rahim, sel cancer dah merebak ke kepala.
Bulan November lepas dah buat pembedahan untuk buang ketumbuhan tu cuma ada tinggal sikit lagi dalam otaknya. Sekiranya tak dibuang jangka masa dia sangat singkat. 

Doctor dinasihatkan agar dia perlu membuat pembedahan laser secepat yang mungkin untuk elak sel cancer tu membesar balik.
Kos rawatan yang diperlukan adalah sebanyak RM29k untuk pembedahan laser di kepalanya.

Diharapkan pihak jasa baik tuan/puan dapat meringankan beban kakak ipar Aini
dengan memberi sumbangan ini serta dapat menyebarkan hal ini pada sesiapa sahaja.

Mohon doakan dia terus kuat dan bertahan sepanjang ujian dan rawatan ini.

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun beliau:

Nama: Norazeera Binti Abdul Aziz
Bank: Maybank
Acc: 162179829639

Semoga dengan bantuan tuan/puan dapat meringankan beban kakak ipar sekeluarga.

With Love,
Aini

Happy Box untuk customer Aini

Assalamualaikum..

Isnin Aini buat cookie bersama adik..
Malam tu pula Aini buat icing sugar dan deco untuk 4 box..
Jam 1am baru siap..hehe




13hb Disember 2023 (Selasa)
Aini pi hantar Happy Box pada customer di Damansara..
Customer ni kawan lama Aini.. Orang sabahan.. Very sweet girl..
Aini follow la google maps, suruh ikut Dash Highway nak ke ofis kawan Aini ni..
Lepas ni taknak la lalu Dash..bahaya sungguh

Aini sampai dalam jam 1115am..
Dalam bangunan tu sangat cantik..
Aini bawak Aisyah sekali naik ke tingkat 17
Masuk je dah bau coffee.. punya la sedap..dah la tak breakfast lagi masa tu
Sampai je terus jumpa kawan Aini..
Hubby kene pi jumpa orang so dia drop Aini dulu..
Lepak dekat sejam juga, kawan belanja la breakfast fruit waffles..
Aisyah punya la suka sebab ada whipping cream.. Ice-cream dia tak suka sbb masam haha







Selepas selesai makan, borak-borak jap..
Hubby pun dah sampai di lobby..
Petang tu kawan Aini shre gambar..They really had a good time..
Sampai kata tak cukup cookies untuk dorang nk deco sebab seronok sangat
1box tu ada 12 cookies tapi kalau dah seronok memang rasa tak cukup

Ada yang sempat deco satu dan 3 cookies dimakannya tanpa deco
Sebab cookie tu sedap..Alhamdulillah suka dorang
Ni memang kali pertama Aini buat Happy Box
Alhamdulillah Aini & adik dapat buat dengan jayanya..
jom tengok gambar..




Dia buat Wednesday..haha creative



My friend buat Doraemon..comel je


InsyaAllah Aini akan buat open order untuk Happy Box ni..
Bukan untuk Christmas je tapi Aini akan open untuk Birthday, Gift ataupun untuk diri sendiri..


With Love,
Aini

Salam Jumaat: Lunch 2 jam untuk RND Christmas Cookie Box

 Assalamualaikum,

Salam Jumaat.. dah nak balik keje baru update blog..
Aini busy bebenor.. Hujung minggu ni busy dengan tempahan cutomer..
Customer nak 4 Happy Box untuk Selasa depan sempena Christmas..
Dorang nk buat small event sesama staff dorang sebelum Christmas
Pastu ada customer tempah Donut Red Velvet 20biji..

Tadi masa lunch hour sempat pi umah adik..
Nasib la dekat dgn tempat keje..10min campai la
Sbb nk bg gmbr pada customer nk bg mcm mana..
Bila dh share gambar dia pun cakap comel je..haha


Haaa comel tak..?

Kalau Aini dapat ni, Aini pun geram..haha
Aini dan adik Aini plan nak buat macam ni in future..doakan kami ya..

Memang ramai dah buat cara camni
Bila kite buat sendiri and customer nk 4 box terus memang rasa seronok
Penat terus hilang..haha

InsyaAllah akan deliver selasa depan di Petaling Jaya bersama hubby..
Hubby Aini jadi driver..sanggup ambik cuti demi isterinya..chewahhh

With Love,
Aini


Shopping SOGO nak beli bag sekolah Aisyah..

Assalamualaikum..

Ahad baru ni hubby Aini ajak jalan-jalan pi SOGO KL
Waktu hujung bulan ni dengan nak adanya Christmas sale mmg kaw2 murah
Bayangkan hubby pi mens level, belek2 la small bag ala2 mcm purse besar tu
Harga asal dia RM280, after diskaun harga dia jadi RM80..!!
Tak ke murah.. brand Polo
Tapi hubby tak beli pun, tengok2 je..haha
Yang dia nk beli baju dalam dan ada la T-shirt favourite dia PlayBoy tu..haha

Sebelum shopping Sogo, kami singgah makan dulu..
Masa tu dah jam 12pm..so perut pun dah lapo..
Kami terus ke tingkat 7
Ada 2 kedai makan kat situ, sama level tempat customer service..
Nak cuba la makan, klau kt food court memang penuh la waktu camtu..



Aisyah nampak Chirstmas tree.. dia suka tengok bende2 colourful..shining..
So dia nak wefie.. taknak selfie..haha
Dah selesai wefie, Aisyah pun balik ke tempat meja makan tempat abahnya duduk..
Air baru sampai..a few minutes later makanan plak sampai
Aini and hubby order nasi lemak je.. Ada je makanan lain tapi kami lapar nasi..


Nasi lemak sambal sotong (Hubby punya)

Nasi lemak telur mata (Aini punya)
Tu tangan Aisyah, suka makan kopok

Tangkap gambar je buat muka ala2 comel gitu..haha

Aisyah suka share pada abah & mama dia..
Apa dia makan dia akan kongsi..

So far nasi lemak dia sedap.. the nasi itself..
Sambal dia ok la..
Sambal sotong out skit..


Selesai makan, terus ke warehouse..
Banyak barang2 sekolah dan bag sekolah
Aisyah and hubby dah aim nak beli bag sekolah Aisyah..Unicorn..
Tahun depan dah masuk tadika..
Masa Aisyah tengah test bag sekolah yang dipilih oleh dorang berdua
Tiba-tiba abah Aisyah sebak..bertakung air mata sambil tengok Aisyah
Rasa masa berjalan begitu cepat tengok dia nak sekolah dah..
Anak sorang je memang akan rasa camtu la kan..
Terus abah Aisyah panggil dia peluk Aisyah..

Mujur la abahnya nangis tempat tersorok skit, klau tak mau org lain nampak..Huhu


Ada gaya ya..

Pi Sogo memang banyak beli barang untuk dia,
Seluar banyak senteng sbb Aisyah dah lonjong..haha
Pastu beli kasut jalan


Suka ya dapat bergambar dengan Doraemon


Tahun ni deco dia simple and nice..Tak serabut pun tengok

Hari Ahad biasanya pi Sogo sesak tapi Aini pi tak sesak langsung..
Tak tau kenapa.. atau mungkin Aini pi pada awal bulan..

Aini beli apa..?
Aini dapat body mist Victoria Secret yg dah lama Aini nak.. sebab 1 botol tu kan mahal..
Lagi satu purse..hehehe

Terima kasih pada hubby layan kerenah anak bini..
Alhamdulillah...

With Love,
Aini

 

Sweet Sale by Juzabakes

Assalamualaikum..

Aini bersama adik Aini ada buat promo YES..chewah..
Diskaun RM5 untuk semua cakes..

Boleh pos klau nak, harga postage tidak termasuk ya..
Semua boleh pos kecuali Red Velvet & Pandan Gula Melaka sebab ada frosting..
Klau post meleleh lah frosting cream tu nnt kan.. rupa dh tak cantik dh..



Yang paling HOT Selling Lemon Poppy Seed & Red Velvet Cadbury

Marble cake Aini guna resipi mama Aini sebab Aini suka marble cake zaman dulu..
Aini tak buat corak2 bunga tu.. Aini memang totally ikut konsep lama..
Dan juga Aini tak buat manis-manis sebab majority banyak order dengan Aini level mak-mak kita..
Even Aini sendiri pun tak suka manis sangat..
Mak mentua pun suka semua la sbb Aini banyak bg dia rasa smua..hehehe

Berminat nak order boleh pm Aini/adik Aini


Nak beli untuk wedding atau nak bawak balik kampung boleh je pm Aini..
Nak pos terus ke kampung pun xde masalah..

With Love,
Aini



Nak lunch bersama anak buah

Hari Jumaat rehat lama kan..
So hari ni Aini nk pi lunch date dengan adik Aini dan anak buah..
Sementara hubby adik pi solat jumaat, so Aini kidnap dorang jap..
Kata adik ada 1 cafe di apartment berhampiran dengan rumah dia.. 

Rasa dan seminggu lebih Aini tak jumpa anak buah Aini terutama yang si kecik tu Yunus..
Dah pandai merangkak dah dia..
Jalan sendiri blum pandai lagi..
Baru nak masuk 9 bulan..


Nasib baik la kabinet TV tu tinggi klau tak mau dipanjatnya

Pakai baju bear.. Mother in law Aini yg hadiahkan.

Nanti Aini share gambar tempat lunch next entry ya..
Tak sabar nak gomol gigit Yunus ni..hehe

Selamat beristirehat..

With Love,
Aini


Salam Jumaat: Sudah Bersyukur Hari Ini..?

 Assalamualaikum,

Salam Jumaat my readers..

Semoga urusan semua dipermudahkan hari ini dan hari yang berikutnya..



With Love,
Aini

Hello December

 Assalamualaikum..


As you all know that this month is the end of the year 2022..
Bulan lepas adalah bulan yang ujian besar buat Aini..
Sebulan Aini batuk, kemudian Aisyah pula demam on and off

Sabtu lepas hubby balik Tronoh, Perak hantar maknya balik setelah sebulan dia tinggal di KL bersama anak perempuan dia. 
Hari Jumaat tu Aisyah dah mula demam, tiba-tiba je demam
Hubby rasa tak sedap hati tapi balik juga la kampung sebab dah janji dengan maknya
Malam tu juga batuk Aini semakin teruk.. 2 hari MC 1 hari keje halfday

Sabtu tu hubby dah sampai tronoh
Malam selepas maghrib, Aisyah batuk teruk.. batuk sambung2 tanpa henti
Hati Aini dan mama Aini mula risau & decide nak bawa pi klinik..
Aini call hubby, dia lg la risau sebab dia duk jauh..
Sampai klinik, check suhu panas, kene ambik darah
Alhamdulillah semuanya ok..takde kene warded..
Doc kata paru2, tonsil semua ok clear je.. cuma tekak tu ada merah
So doc bagi ubat anti radang untuk elak dari menjadi lebih teruk

 
Hari abahnya nak balik rumah..
Aini tengah lipat baju, dia terus grab vase abahnya..
Rindu sangat la tu
Malam tu selepas jumpa abah, demamnya hilang



Aini order food panda sebab tak larat nak masak
Aisyah kata nak lukis untuk abang motor
A Thank you note for brother food panda
Bila orang tu dapat ketawa je dia..
Aisyah lak malu-malu kucing..Haha

So bulan ni ada nak habiskan cuti ke..?
10 Dec dah start cuti sekolah kan..
seronok la cuti panjang..hehe

InsyaAllah hujung bulan ni Aini balik kampung..

With Love,
Aini







Akhirnya terjawab PM Malaysia ke-10

Assalamualaikum..

Akhirnya dah terjawab semalam siapa PM Malaysia yang ke-10..
For me tak kisah la sape jadi PM kita as long as our country is in good hands..
Just wait and see within 5 years kan..?

Kalau nak tahu kite hampir seminggu baru tahu siape jadi PM Malaysia..
Tapi di negara Belgium 18 bulan baru dapat PM baru..lagi lama kan..?
Kerajaan Baru Belgium Lepas Krisis 18 Bulan


Alhamdulillah dapat la rehat lama skit kan sebab Isnin depan cuti..
Ada ambik cuti tak hari ni..? 
Hello kat boss cakap saya EL..haha
Bos mesti dapat tangkap punya la.. 
Nak cuti panjang tiba-tiba ambik EL hari ni kan..?

Semalam Aini dah ambik cuti sakit..
Semput teruk lak.. ingat guna inhaler dah ok dah
End up pakai nab gak..

Aisyah plak demam.. tiba-tiba je demam..
Jam 4 pg td, suhu naik panas mendadak.. 38 pastu check lg 39
Kejut hubby minta bagi ubat masuk buntut..
Pagi td dh ok skit, itupun ada lg rasa suam2 kt badan dia tu..
Tengok Aini dh siap nak pi keje, dia nangis nonstop nak ikut..
Sian plak tengok.. mungkin sebab semalam Aini ada dengan dia 24/7..

Aini keje hari ni tapi masih duk semput lagi..
So plan ambik halfday je lah..
Tak larat nak layan semput ni, prefer nak baring je..

Dah lari topik ni..haha

Sekarang ni musim budak demam ke..?
Anak buah pun demam..
Kawan hubby masuk ward kene Rotavirus..
Semoga anak2 kita dilindungi dari penyakit bahaya ni..Aamiin

Ok you all take care ya..

With Love,
Aini

Wordless Wednesday: Tumpang tidur

 


Dua ekor kucing ni rasanya tak bertuan
Tapi suka sangat tidur kat rak kasut ni..
Si putih selalu duk tidur situ..

Habbatus Sauda hilangkan batuk degil

Assalamualaikum..

As you all know, Aini dah sebulan batuk teruk..
Nak makan pun takde selera sangat..

So mama Aini belikan minyak Habbatus Sauda..
Masa adik Aini kene covid and batuk teruk mama bagi dia ni..
3 hari batuk dia dah kurang

Habbatus Sauda ni boleh hapus segala penyakit
Even yang ada ketumbuhan atau cancer pun boleh sembuhkan
Di botol tu pun ada tulis sembuh untuk apa..


Comel je tengok tangan si Aisyah bumbum ni..

Cara nk makan yang ni mulanya tak selesa..
Minyak sudah tentu rasanya pekat dan baunya sangat la kuat
Tapi bila lebih 2 kali buat, kita akan rasa terbiasa..

Cara makan 2 kali sehari.. 
Sebelum sarapan dan sebelum tidur
Picit tiub dia dan masuk ke dalam mulut..
Aini letak sampai ke anak tekak supaya tak kene lidah
So kene dongak sikit la..
Sebelum tidur pun sama buat cara macam tu..

Sambil makan tu kita baca ayat pendek untuk sembuhkan diri kita..
3 hari Aini amalkan makan pagi dan malam
Alhamdulillah batuk Aini dah kurang
Klau terbatuk pun biasa2 tak teruk sampai sesak nafas

Yang penting, pemakanan tetap kene jaga..
minyak, creamy, ice buat masa ni cuba elakkan..
InsyaAllah lagi cepat la baik tekak kita tu..

Boleh cari di mana2 kedai tapi cari kedai yang dia ada jual mcm kedai jamu
ataupun yang jual makanan sunnah..
Mama Aini beli ni di kedai yang jual buah kurma, minyak zaiton semua tu..
So memang ada la jual minyak Habbatus Sauda ni..

Elok beli jenis minyak camni
Jangan beli yang tablet lambat la baiknya..
klau minyak ni atleast dia boleh turun sampai ke tekak kita.

Aini share ni sebab ramai kawan-kawan tengah duk batuk teruk
Cuaca pun tengah tak menentu..
Semoga kawan2 smua sihat walafiat..

With Love,
Aini

Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog

 


Assalamualaikum
Jom join GA by Syazni.. Just click on the banner

Hadiahnya adalah rahsia.. Nama pun mystery box..hehe
Nak join masih sempat lgi ya..

Syarat-syaratnya:

1. Buat 1 post bertajuk Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog.
2. Letak banner Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog seperti di atas.
3. Linkkan post kepada entry Giveaway Sweet Disember By Syazni Rahim Blog di blog SR ini.
4. Kongsikan link ke post penyertaan kalian di bahagian komen
5. Alamat untuk menerima kotak misteri adalah dalam Malaysia sahaja.
6. Seorang blogger boleh sertai lebih dari sekali sekiranya ada banyak blog, dengan syarat semua blog harus follow syarat 1 - 4.

Simple kan.. jom join sama2..

Good Luck you all..

With Love,
Aini





Teman mama appointment di Uitm Puncak Alam

Assalamualaikum,

Selasa baru ni 15hb Nov 2022, Jam 9 pagi mama Aini ada appointment untuk check mata
Mama Aini mengadu mata tak jelas, padahal masa tu baru lepas buat cerma mata baru
So Aini ada kawan buka kedai cermin mata yang boleh check dalam mata..
Dari situ boleh detect apa sebabnya..

Kedai kawan Aini tu cek mata harga dia RM 98 
Pemeriksaan mata terperinci termasuk :
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
đź“ŚPower Mata Secara Tepat
đź“ŚPemeriksaan Katarak & Selaput 
đź“ŚPemeriksaan Mata Kering 
đź“ŚPemeriksaan Mata Luka
đź“ŚPemeriksaan Otot Mata
đź“ŚPemeriksaan Saraf & Salur Darah Belakang Mata

So dorang akan buat surat untuk refer pada yang pakar.

Hari Selasa pagi tu selepas register tunggu la nama mama Aini dipanggil.
So masa doc pi cek mata mama untuk double confirm..
Doc dapat detect mata mama memang ada Katarak 
Mata belah kanan agak tebal daripada mata kiri..
So kedua-dua matanya akan dibedah start bulan Januari..
Dua bulan selepas tu baru bedah belah kiri pula..

Ada gak tanya kawan, selepas dibedah tu tak perlu warded
Cuma akan tunggu sekejap di hospital pastu dah boleh balik..

Semoga dipermudahkan urusan mama nanti..InsyaAllah..

Ni gambar masa mama jumpa Doc..

1st cek mata dan sebut huruf yang ada di screen
Selepas tu nurse masukkan drip mata..Mama kata pedih sangat

Tunggu dalam 15min, pergi ke bilik lain pula untuk jumpa dengan doc
Doc cek dua2 mata kene operate..
Tukar kanta katanya..


Dh habis sempat la snap Aisyah
Dia turunkan mask sendiri pastu buat peace..
Pandai ya Aisyah..haha

Selepas selesai mama ajak makan..
Masa nak balik mama sendiri nak drive ya..
Kemain mama.. 

Mama Aini ni klau pecut, seriau Aini..haha
Macam orang muda bawak keto..
Umur 72 tu..January dan 73 tahun..
Alhamdulillah sihat mama..

With Love
Aini


Sedar tak sedar dah 3 minggu batuk

Assalamualaikum..

Hari ni Aini keje half day..
Hubby tak keje hari ni sebab semalam keja pi site duk kene hujan je..
Dah la semalam dia lalu tempat tu banjir..Di Pulau Meranti
Naik 4wheel, air dah paras setengah pintu..
Memang masuk air la dalam 4 wheel tu..
Alhamdulillah semuanya selamat..

Bulan lepas Aini ada mention Aini batuk kan..?
Sekarang masih lagi duk batuk..
Dah nak masuk 3 botol ubat batuk..
Aini buat test kit -ve..
Demam memang takde la
Makan mmg control la.. 
Sampai nampak la ada susut skit bdn..
Sakit je memang xde selera nak mkan tapi perut duk lapo je..haha

Aini dah lama tak berjalan..
Tapi tuler covid tengah duk naik mendadak..
Sehari kes hampir 4k..
Kes yg aktif sekarang 35k++
Semoga semua selamat dan lindungi dari penyakit merbahaya ni..

Alhamdulillah adik Aini & family dia dah -ve..
Habis dh kuarintin dorang..
Hari ni adik & anak2 dia nak datang rumah.. saje lepak nk jumpa Aisyah and Opahnya
Hubby adik keje..

Batuk Aini kali ni agak teruk dari sebelum ni..
tekak akan rasa gatal pastu bila terbatuk dia non stop batuk..
Bila kita ni ada Asma lagi la jadi teruk..
Aini stand by inhaler je.. so far xde sampai kene nab/gas..

Batuk macam kering.. kahak tu ada xde je..
Yang batuk kering ni lagi sakit..
Sakit dada, sakit tekak, kepala..kadang2 tarik urat bdn kite..
Klau kene warded pun Aini klau leh xnak lah..
Sebab ramai masuk ward sebab covid kan..

Harap ok la lepas ni..
Tak larat Aini


Sumber: FB

Gambar takde kene mengena dengan topik tapi gambar ni sangat menarik..
You all nampak apa..?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Gambar rotate
Seperti awan membisik pada bumi.


With Love 
Aini




Wordless Wednesday: Noor Aisyah

 


Tengok FB td share throwback gambar masa Aisyah kecik..
Masa dia umur 5-9 bulan memang bolatttt muka dia
Macam ada bola ping pong dalam mulut..haha

With Love,
Aini


Pemenang Give Away by Ainihalim

Assalamualaikum..

Yes.. akhirnya Aini dah dapat pemenang GA Aini yang post pada awal bulan lepas..
Dah over due dan Aini patut umum pemenang pada minggu kedua bulan Oktober..
Maaf sekali lagi, dengan kesihatan yang tak mengizinkan untuk Aini berblogging sangat..
Blog walking pun Aini terhenti sekejap..
Actually boleh je Aini guna handphone untuk update blog
Cumanya bila tengok phone lama2 Aini jadi pening..

Aini ada minta tolong assistant Aini.. Si Aisyah pipipau untuk pilih nama..
Punya seronok dia nak pilih..haha
Siap pejam mata pastu masuk tangan dalam bekas untuk tarik satu nama..



Pemenang hanya 3 orang sahaja..
Jom tengok siapa yang kena...!!!




Tahniah ya..!! Nanti Aini akan pos hadiah ya..

Kepada pemenang sila tinggalkan alamat dan no.fon anda dlm komen ya.. (Untuk safety Aini unpublish ya)

Kepada yang tak terpilih, InsyaAllah ada rezeki akan datang, mungkin bukan dari Aini tapi dari Yang Maha Esa.


With Love,
Aini


Labels

1990s (2) AdSense (1) almondlondon (2) anakbuah (15) Anniversary (1) artwork (8) ASTHMATIC (2) attitude (2) awareness (1) baby aisyah (5) BabyYusuf (4) baking (1) Balik Kampung (8) BEAUTIFUL (6) Birthday (7) BLOG (2) cakes (2) childhood (1) coffee (5) comedy (1) cousin (1) cousins (4) covid19 (3) Dapur (1) DEEP SEA (1) Dental (1) dentist (2) dessert (3) Diet (1) E-DAY (1) entertainment (6) FAMIL (1) FAMILY (72) Fashion (2) FOOD (44) FUNNY (15) game (2) giveaway (6) Habbatus Sauda (1) Haji (1) HEALTH (44) HEALTHYSKIN (2) HOLIDAY (10) Hotel (1) housework (3) hujan (1) Husband&Wife (21) Insect (1) ISLAM (22) IT (2) juzabakes (12) Kehidupan (1) love (10) luahan hati (8) Lunch (7) MAKEUP (1) manusia (1) MELAKA (1) MINUMPETANG (1) MotherDaughter (12) Motivation (6) movie (4) nature (2) nooraisyah (72) nurraysa (1) OrangeChocBrownies (1) premiumcakes (2) Ramadan (4) RAMADHAN (16) rezeki (9) SALAM JUMAAT (19) sanitizeperfume (1) scammer (2) school (5) Segmen / Giveaway (16) shopping (3) snacks (1) social media (2) socialmedia (1) SongLyric (2) spiderman (1) staysafe (8) syawal (6) Tips (1) toy (2) trauma (1) Wanita (1) wedding (1) weekend (4) worklife (37) youtube (3)