Pages

Followers

Cancer Ovari

Assalamualaikum.. Salam Jumaat..

Ahad lepas Aini terima wassap dr mother in law (mil)
Dia minta bagi tau hubby Aini untuk call dia.. Urgent katanya..
Masa tu mil ada call hubby tapi hubby tak jawab..
Dia masih tidur lagi sebab baru balik dari outstation. Letih sangat..

So Aini pi la kejut hubby suruh call maknya
Aini turun pi meja makan duk minum air panas dengan mama Aini..
Later that, hubby turun tangga dengan nampak wajah muka dia yang sedih..
Hubby bagi tau kakak no.2 dia kene cancer rahim..
Aini and mama Aini terkejut sangat..

Aini dah lama tak jumpa dia..
Masing2 tengah sibuk dengan family sendiri..
Rupanya dia kene awal tahun ni..dia tak bagi tahu family lain pun..
Tu yang buat hubby rasa sedih dan terkilan sangat.

Mil Aini cerita..
Puncanya kakak ipar Aini kene tumpah darah yang banyak..
Pada mulanya dia ingat period tapi pelik darah duk non stop keluar..
So hubby kakak ipar bawak la dia ke hospital.

Selepas check doc bagi tau ada ketulan sebesar bola pingpong..
Terus operate.. luckily ada insurance..
Dan sekarang ni kakak ipar Aini dalam keadaan depress..
Dia plak takleh nak bangun sangat.. weak terbaring je..
Selepas dia buat kimo tu kaki dia mengecut dan tak boleh nak jalan..
Mungkin sebab kesan daripada kimo ataupun terlalu banyak berfikir yang buatkan dia jd depress..
The family need to give her moral support..
So dia akan bangkit semula..InsyaAllah

Hubby Aini plak masih lagi keje out station dan site visit..
Hubby pun kata dia akan cuba cari masa untuk jumpa kakak ipar..
bantu dia apa yang patut..InsyaAllah

Mohon doa kawan-kawan untuk kakak ipar Aini ya..

(Klik banner)
Boleh kongsi kepada orang yang hidap cancer, tumor, cyst, dll..



With Love,
Aini

15 comments:

  1. Allahu...semoga dipermudahkan buat SIL Aini...doa banyak2...bagi sokongan..pesakit kanser sememangnya perlu sokongan yg padu dari org sekeliling...

    ReplyDelete
  2. Kita yang dengar pun dah terasa berat, apa lagi tuan badan yang menanggungnya.

    Moga Allah kurniakan kesembuhan dan kekuatan jiwa buat SIL Aini.

    ReplyDelete
  3. Syafahallah 🤲
    Sama-sama kita doakan...

    ReplyDelete
  4. Betul tu aini.. Family mmg kena keep bg moral support.. Adik ipar pun kena breast cancer..alhamdulilah lepas dia dah buang... Dah kimo.. Makin sihat.. X bole biarkan diri rs sunyi sepi.. Sedih.. Kena hepi2 slalu.

    ReplyDelete
  5. Allahuakbar. moga diberi kekuatan & kesihatan yg baik semula pd SIL, aini & keluarga aminnnn

    ReplyDelete
  6. Semoga beliau tabah dan segera sembuh seperti sediakala..

    ReplyDelete
  7. Takutnya dengan word cancer. I lost 2 of my beloved ones because of cancer T_T. Semoga SIL Aini diberi kesembuhan dan jauh dari sebarang penyakit. semoga dia terus kuat melawan sakit dan dalam masa yang sama redha dengan ujian Allah.

    ReplyDelete
  8. Semoga dipermudahkan segala urusan & kembali sembuha to your sil Aini... It's really not easy to the patient & the family..huhuhu speaking frm personal experience.. ~Ruby~

    ReplyDelete
  9. Syafakillah buat s.i.l Aini

    ReplyDelete
  10. Terima Kasih semua doakan sil aini.. Really much appreciate it..

    ReplyDelete
  11. Semoga dipermudahkan urusan dan kembali sembuh seperti sedia kala SIL aini.. Amin

    ReplyDelete
  12. Allah...yes family & friends support sangat membantu. Tapi bila pergi visit jangat sebut2 tentang cuba makan ubat ini, ubat itu, air ini air itu. From experience arwah kawan baik ammi dia rasa tertekan bila orang asyik recommend makan itu ini..

    ReplyDelete
  13. Allahuakbar. Rawatan kanser ni mmg menyakitkan, pesakit kanser perlu sokongan moral dari ahli keluarga masa menjalani kimoterapi ni. Mak saya 2 tahun lepas kena buat kimoterapi, sangat sedih tengok keadaan dia nak makan susah, minum susah, sentiasa panas badan dan muntah2 kesan kimo. Orang sekeliling kena selalu bagi semangat dan bantu dia hadapi semua tu.
    Semoga kakak ipar Aini diberi kesabaran dan disembuhkan dari penyakit kanser ovari ni, ameen YRA...

    ReplyDelete
  14. Allahuakbar. Semoga kakak ipar Aini terus kuat dan kembali bersemangat. Semoga Allah berikan kesembuhan buat dia. Aamiin...

    ReplyDelete
  15. Anonymous28 May, 2023

    Nice post thank you Donald

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Labels