Pages

Followers

3 hari turun 2kg

Assalamualaikum..

Pagi tadi terdetik nak timbang berat badan ni haa..
Sebelum sakit tu bukan main naiknya.. nak turun punya lah susah...
Tapi pagi ni agak surprise turun 2kg dalam masa 3 hari
Mana taknya, selera makan kurang.. 
Makanan ambik portion skit sebab sakit tekak
Rasa macam ada bola gold dalam tekak ni..
Telan skit rasa mcm ada seketul kene tolak balik.. 

Aini makan pun xde makan bende berminyak mcm goreng2..
Bila kita batuk makan bende berminyak lagi lah makin teruk batuknya..

Pagi ni Aini buat breakfast simple
Scrabble eggs with mozarella cheese and salad
Aini buat untuk Aisyah sekali.. 
Tengah dia duk makan dia cakap "Sedapnya mama buat" sambil tunjuk cheese panjang dia tu..haha
Aisyah ni hantu cheese..makan sekeping cheese tu jadilah sebagai snack dia..haha

Masak telur guna butter sikit


Seminggu lebih pi farmasi even klinik minggu lps dorang kehabisan ubat batuk
Aini biasa makan brand Bena Expectorant tapi takde stock.. 
So klinik ni ada brand lain tp sama effect macam Bena.. mengantuk dia tu sangat kuat.


Kalau ubat batuk biasa mcm cap ibu anak, Hurix tu tak ngam bagi Aini.. 
macam habis makan je still duk batuk lagi..So Aini prefer yg lebih kuat
Mungkin ramai tengah duk tak sihat batuk sampai klinik or farmasi pun xde stock ubat batuk..huhu
Bermusim kot.. ni plak dah start hujan kan.. 



Ni ubat sakit tekak Aini selalu makan..
Memang elok.. klau rs light² sakit tekak tu mkn ni esok dah ok dh..
Ada dua flavour Cherry & Strawberry
Aini suka Strawberry..hehe

With Love, 
Aini

 

12 comments:

  1. 3 hari turun 2 kg, kalo sebulan 30hari dh turun 20kg tuuh., hebatt mama

    ReplyDelete
  2. demam pulak birthday girl ye..

    GWS awak

    ReplyDelete
  3. Wah linkus dah berwajah baru? Mmg slalu makan ni.. Aritu semua farmasi habis stok... Rupanya nak tukar wajah ye haha

    ReplyDelete
  4. Dah sihat nanti naik baliklah

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah rasa macam over weight.. Nak kuruskan badan semula.. Hihi

    ReplyDelete
  6. Get well soon! Musim sekarang ni. Take Care!

    ReplyDelete
  7. uncle ni do menambah berat badan... dok maaaaaaaaakan je!

    ReplyDelete
  8. Sy sakit atau tidak mmg jenis lambat turun berat badan huhu... Suka minum air manis..

    ReplyDelete
  9. bila tak sihat mcm batuk2 ke apa memang selera tu drop lah... apa pun moga cepat sihat ya

    ReplyDelete
  10. Batuk la benda paling x suka..biar demam jgn la batuk...semoga cepat sihat ye...

    ReplyDelete
  11. Semoga cepat sembuh Aini =)

    ReplyDelete
  12. Best betul kalau tahu tahu je dah turun kg nya. Sedap telur goreng dengan butter.
    Semoga cepat baik Aini.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)