Pages

Nak hujung tahun dah - Update apa yang patut

 Assalamualaikum

Dah nak dekat bulan December ni banyak benda nak kene kemaskini kerja.
Terutama untuk preparation jadual tahun 2022..
Staff di bengkel ni Aini seorang je perempuan.
Aini lah admin, HR dan akaun.

Aini buat cara Aini sendiri agar Aini sendiri faham untuk update table baru.
Ni baru siap jadual 1 tahun punya hari kerja staff pomen.
Nak tanda mana yang dorang nak kerja pada hari cuti am dan hari apa untuk cuti ganti dorang.
Then submit kt boss mana dia rasa ok.
Kadang2 public holiday ada kene buka kedai bengkel tapi akan diberi cuti ganti lah nanti.

Zaman sekarang banyak dah guna sistem..
klik-klik dah siap report kan..??
Tapi bengkel ni masih baru lagi..
So makan masa nak dapatkan sistem baru ni.. (tengah proses lagi)
Patut hari ni ada jumpa orang yang buat sistem ni
(sistem segala macam untuk sales/admin/akaun/etc)
Tapi dia MC sebabnya anak dia kene close contact.

Walaupun dia negatif tapi bagi Aini elok dia tak datang.
Orang lain pernah test negatif 7 kali bila kali ke 9 positif (ni kisah benar ya)
Orang yang nak meeting ni baru sekali dua test kot.
Dan bagi yang close contact mcm anak dia rasanya elok la 1 family self quarantine.
Tupun dia kata nanti dia sihat nak datang ambik kereta dia kat bengkel ni.
Hati ini sudah kerisauan.. huhu

Credit : Google

Gambar atas ni kalau dapat kerja ofis dengan ada meow sebelah macam ni memang best la kan..
Haha

With Love,
Aini

5 comments:

  1. Gambar : Memang best!! Tapi kejap lagi ada lah kerja yang meow tu buat. Cuit sana. Cuit sini. Semua dicuitnya. Ha3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe betul tu.. pernah buat kerja kat laptop meow nampak jari kita bergerak dia pun cuit2 kita..haha

      Delete
  2. Hebat buat roster utk setahun terus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuler senang takyah pening2 buat setia bulan

      Delete
  3. Banyak kerja nak disiapkan tu sebelum berakhir tahun 2021. Eh eh kalau ada meow nanti tak jadi kerja. habis dia tolong sepahkan :)

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)