Pages

Followers

Booster dose buat mama

 Assalamualaikum..

Minggu lepas Aini nmpk pop up dr MySejahtera kata 
your dependent has an appointment for vaccine booster lebih kurang la ayat dia.. 
Sebab bila Aini swipe dari atas ke bawah Aini baca yg small note dari notification je.
Bila nak bukak baca penuh x keluar plak.

So Aini text mama minta tolong check MySejahtera bahagian vaccine.
Aini tak call sbb mama Aini ni jenis busy woman walaupun duk umah..haha
Sejam baru mama Aini reply..dia kata ada.
Nasib baik dekat dengan rumah.

8hb Nov 2021 (Isnin), 3pm
Hari mama Aini ambik vaccine booster.
Pagi Aini kerja, ambik halfday petang sbb Aini guna kereta mama Aini pi kerja.
15 min perjalanan balik rumah.
Dekat je pun.
Mama xnk bawak Aisyah dengan panas bagai so mama Aini drive sendiri.

Tak sampai 30min dah settle dah.
lepas cucuk mama duk dalam kereta 15min pastu masuk klinik balik ambik kad vaksin.


1st & 2nd vaccine mama Aini adalah Sinovac
Booster adalah Pfizer.
Not sure why x ikut vaccine yg sama..
Org pakar lebih tahu..

Selepas mama ambik booster mlm tu dh mula rs sengal2 lengan
Mama aini rs macam xlarat.
Aini pun decide nak ambik EL semalam sebabnya nampak mama Aini tak larat sangat..
Inikan nak jaga Aisyah lagi..

Mmg pagi smlm selepas breakfast 
mama Aini tertidur di ruang tamu, agak lama juga
mama jadi weak..
Alhamdullillah mama Aini tak demam.. cuma badan rs lemah je..

Selepas Asar mama Aini kembali sihat walaupun lengan masih rs sengal2 lg
sempat la mama Aini buat cucur udang utk minum petang.
Lega Aini.

Hari ni Aini kerja
tanya gak kt mamai ok ke Aini kerja..? klau tak ok Aini EL lagi.

Mama kata "xpe ok je.. Aini kerja la.. dh brape hari dah cuti ni.."
Kite pun bersiap la nk pi koje..

Nanti rajin2 tolong tengokkan Mysejahtera parents you all ya..
takut terlepas pandang untuk mereka ambik booster ni.

Dan juga Aini dengar2 cerita sape ambik vaksin sinovac ada kene ambik booster ni.
Betul ke..?
Aini & suami ambik sinovac gak.
adehhhh takut nk hadap jarum lagi..


With Love,
Aini

6 comments:

  1. Pfizer untuk dos ke-3 sebab mana tahu ada yang hendak buat haji atau umrah sebab Arab Saudi wajibkan dos penggalak jenis Pfizer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh i see.. thank you for the info NA (^_^)

      Delete
  2. Booster ni untuk elderly je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni untuk elderly.. Tapi ada gak dengar cerita sape ambik sinovac kene ambik booster ni..

      Delete
  3. Untuk booster dose memang pfizer dan 60 ke atas. Kalau sinovac selepas 3 bulan, pfizer selepas 6 bulan kalau tak silap. Saya pun sinovac, risau gak kalau kena jugak cucuk kaki ke3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu tuler takut jugak klau kene cucuk kali ke-3..

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)