Pages

Followers

Aisyah first dentist check up

Assalamualaikum..

Happy weekend all.. Hari ni pi mana?
Aini kerja hari ni.. petang rehat
Esok baru pi cari TV baru..hehe

Hari tu first time bawa Aisyah pi dentist.
Sejak covid di dah tak pi check up KK dah sebab dia dh pun 3 tahun.
Tapi pernah nurse bagi tau klau boleh nnt buat check up gigi anak di luar.

Sepatutnya bil aumur dia 2 tahun memang nak bawa dia pi dentist
Tapi Covid ni Aini & hubby tak berani lagi nak bawa di pi luar.
Bila dah nampak ok baru lah bawa dia jumpa Dr. gigi.

Kami pi tempat panel hubby
Nasib baik dekat area rumah ada.
Hubby dah siap buat appointment dah.

Dah sampai tu ada 2 org patient
Klinik gigi tu ada 2 Dr.Gigi
yg Dr. lelaki dia buat braces sahaja
sorang lagi Dr.perempuan check gigi patient

Giliran Aisyah jumpa Dr.Gigi
Aini suruh hubby bawak Aisyah.
Takut bila Aisyah dengan Aini tak mau check plak.
So Aini tunggu kat hall.

Senyap je suara dia so Aini intai dari tepi..
elok plak dia bagi Dr. check gigi dia..
Such a good girl..

Mula duduk atas riba hubby

Pastu suruh duduk atas kerusi dia ok je..tak nangis pun

Ok dah selesai

Aisyah pun dapat la small gift dari Dr.gigi

next year datang check lagi ya..

With Love,
Aini

P/S: Mama nya plak tengah sakit gigi..nak kene cabut ni..serammm











12 comments:

  1. salam kenal.

    cumel aisyah cabut gigi ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalan..
      Aisyah check and cuci gigi je.
      Tak guna mesin..
      Age bawah 4 tahun doc tak galakkan guna mesin sbb nnt budak² takut..

      Delete
  2. Gambar pertama tu nice! Lighting semua cukup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak deem kan.. sbb doc tutup lampu ceiling..

      Delete
  3. Teringat dulu² pergi dentist doktor bagi gula² haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kann.. baru check gigi dah cantim elok bagi gula² plak..

      Delete
  4. ammi kan..tak pernah pun bawak anak-anak gi dentist. sekali pun tak pernah. gigi dorang pun jenis tercabut sendiri.

    ReplyDelete
  5. Bagusnya Aisyah. behave dia jumpa doktor gigi. Good girl :)

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)