Pages

Followers

The 9 Hair Salon - Puncak Alam

 Assalamualaikum,

The 9 Hair Salon, Puncak Alam.
Selesa dengan kawasan bagi yang ingin potong rambut,
Manicure..Padicure pun ada.
Tempat yang sunyi dan tenang.

Berkonsepkan alam semula jadi
Walaupun mereka deko dengan menggunakan pokok plastic sahaja
Tapi mata kita rasa sejuk je sebab nampak kehijauan

Klik The 9 Hair Salon untuk tengok dalaman kedai rambut ni.

Haa cantik kan..?
Yang paling best ada private room untuk kaum wanita Islam

Nak cuci rambut, baring la atas kerusi urut ni.
Sambil cuci rambut sambil urut badan kite..
Boleh terlena la.

Aini buat manicure.
simple je, buat bathing..
Total RM35

Lepas tu Aini cuci rambut 
Total RM43 (ikut panjang rambut kita)
Biasa kedai rambut ni klau rambut lagi panjang lagi mahal la kan..?

Nail polish ni ada Halal Cert. and jenis nail polish yang breathable


Ni pandangan dari kanan Aini.
Tempat orang nak dandan rambut bagai

Ni view dari belakang Aini.
Tempat pelanggan menunggu atau ada bawak anak or suami teman isteri pi salon leh la duk situ.
Siap ada fountain kecik lagi.

Ni lah kerusi urut dia.
Sambil baring sambil urut badan..
Best you..

Ni dalam private room.
Dorang tarik je pintu slide tu tutup la 1 bilik.
Ada 4 seats dalam private room ni.

Kiri kanan pintu tu boleh slide tolak tepi sampai habis.

Nampak menark kan..?
One day nak bawa mama Aini cuci rambut kat sini.
Orang tu cuci rambut kite pun sedap, tak sakit.
Mesti mama Aini suka..hehe

With Love,
Aini




6 comments:

  1. Tengok dalam gambar pun dah nampak keselesaan bermanjaan rambut dan kuku kat sini. Cantik dan bersih. Sangat menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kan.. rasa nak cuci rambut setiap hari kat situ..hehehe

      Delete
  2. memang sangat selesa nampak..kedai gunting muslim ..menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat menarik. Ni kedai gunting bangsa cina tapi yang bagusnya dia jaga aurat wanita islam.

      Delete
  3. Lama tak manjakan diri cuci rambut di salon... bestnya bila cuci rambut, kepala diurut... rasa nak tidur jew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..rasa ringan je selepas kene urut2 walaupun sekejap

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)