Pages

Shopping Raya di Sogo

Assalamualaikum..

Dekat seminggu Aini tak update blog.. 
I was super busy.. nak dekat raya ni byk keje nak disiapkan..
Nanti nak cuti seminggu terus..haha..

Aini pi Sogo KL hari Ahad. Confirm akan ramai orang kan..
Plan nak pi pagi sebab di Sogo buka kul 9pagi.. End up keluar lambat juga..
Biasa la kalau ada anak kecil ni.. 

Sampai parking ngam2 pula dapat sebelah pintu masuk Sogo di basement.
Nak pi level kanak-kanak, Ya Allah punya la sesak so Aini tak pi langsung la..
Masa naik escalator terus nampak kedai Poplook.. aim kat baju budak.
Cantik sangat.. belek2 jumpa satu ni warna ocean blue. 
Poplook harga dia agak mahal hampir RM200 tapi hubby dah berkenan sangat so ambik la
Ambik besar skit Aisyah leh pakai lama..

Nak cari untuk Aini di Poplook takde langsung so Aini pusing2 la cari warna ocean blue juga.
Dan hubby juga la jumpa,, cantik sangat classic.. tengah offer so Aini pun grab.

Lepas tu naik la atas, book meja makan untuk berbuka.
Nak berbuka di rumah takut tak sempat.
Mulanya nak berbuka di Fish Manhattan tapi menu dia totally lain.
Menu yang Aini selalu order dah takde dan Aini hubby frust gak la so makan tempat lain.
Makan di Chicken Rice Shop je.


Waterfall dalam Sogo (foodcourt)

    

Tengok la Aisyah ni.. pantang nampak camera.
Kalau tak pakai mask tu ada je buat muka kelakar..

" ok good mama.. Like this.."

Aisyah tak puasa.. Mama Abah tengok je la Aisyah makan ya
Aini siap bawak bekal roti telur mayo untuk dia.. kenyang skit.

Leka tengok fountain

Berakhir shopping selepas berbuka puasa.
Baju untuk hubby takde yang dia berkenan.
Jadi hubby kata nanti dia shopping sendiri sebab ofis dia dekat dengan PKNS.
Sama macam tahun lepas la.. dia shopping sendiri gak..

Hari Selasa baru ni.. Nudzul Quran
Berbuka puasa dengan ofis mate and Boss di Bukit Jelutong
Makan buffet.. Selalu Aini akan banyak kali bangun duduk ambil makanan
Tapi entah kenapa selera nafsu tu tak kuat..hahaha
Aini makan nasi beriani dan kuih n buah je
Makan daging kambing pun sebanyak 1 senduk nasi je..skit kan..?
Tak nak bangun pi cari makan sup ke, dessert banyak ke..memang takde
Kalau nak bandingkan boss dan staff lain penuh satu meja dengan macam2 makanan..
Habis pulak tu..

Selepas makan Aini hubby decide nak turun ke Jaya Grocer
Beli barang skit-skit lepas tu balik.
Jam pada masa tu 9mlm

Gambar menunggu hubby bawak kereta berhenti depan Jaya Grocer


Ok see you next entry..

With Love,
Aini

2 comments:

  1. Respect lah orang yang ke Sogo KL musim-musim ni. Saya tengok laporan trafik dari kawan2 yang kerja kat pusat bandar pun dah naik berpeluh tapak tangan seram. :P

    ReplyDelete
  2. Akak pi Sogo masa Nuzul AlQuran tu..memang x nak la pi time perayaan..penuh...jalan pun berlaga montot...

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)