Pages

Aisyah dan Ice-cream Durian Musang King

Assalamualaikum..

Semalam selepas Isyak, rasa nak makan ice-cream.
Aini saje beli Ice cream Musang King sebab teringin nak rasa dia macam mana.
Mahal juga ya harga dia. RM6.30.. Lagi mahal dari Magnum.

Dialog anak beranak..

Aini        : Aisyah mama nak makan ice-cream lah
Aisyah    : Aisyah nak makan ice cream durian
Aini        : Eh tu mama punya. Aisyah kan ada ice-cream oreo mama beli. Aisyah kan suka..
Aisyah    : Nak ice-cream Du..Ri..Annnnn..
Aini        : Takpe Aisyah share sikit dengan mama ya..?
Aisyah    : Ok.. makan sama-sama
Aini        : Emm yelah.. tapi Aisyah makan la ice-cream Aisyah ya..?
Aisyah    : Ok....

Buka peti ais.. bawak ke depan.
Bagi ice-cream oreo dia boleh kata tak nak pulak.. 
Aisyah capai tangan nak pegang ice-cream durian dengan penuh excited..



Bagi oreo dia mengelak.. Bagi Durian senyum sampai ke telinga


Bukan main seronok dia makan ice-cream durian

Kesimpulannya, Aisyah dapat makan ice-cream durian sampai habis.. Mama Aisyah makan la ice-cream oreo sambil mata tengok Aisyah makan..haha

Dia minta tukar ice-cream.. Aini curi2 rasa pun dia marah..
Aisyah..Aisyah..

Pastu masa nak bagi dia tidur.. dia leh jd hyper lak..
hubby cakap.. tuler bagi dia makan ice-cream malam-malam.. kan dh hyper.. Hahahaha

Bagi Aini ice-cream musang king tu sedap..memang terasa durian dia cuma manis dia kuat..
I cannot..

With Love,
Aini


8 comments:

  1. Kalau manis sangat, saya selalu akan rasa pening haha

    ReplyDelete
  2. Dulu pernah beli yang dalam tub tu. Nestle ke walls dah lupa. Sedap, tapi pelik sebab sampai ke sudah tak habis. Padahal kami berdua peminat durian.

    ReplyDelete
  3. aah memang terasa duriannya but too sweet. cukupla merasa sekali hehe. Cuba try la cremeria brownies. terasa brownies dia tapi manis la haha

    ReplyDelete
  4. Tak pernah lagi rasa aiskrim durian ni. Ni mesti kes Aishah suka durian cam mama dia. Lain kali mama kena beli aiskrim sama hehe

    ReplyDelete
  5. bole tahan mahal aiskrim nya..skali skala okla

    ReplyDelete
  6. besar jugak eskrem durian tu ye, tak pernah cuba lagi. Nanti nak usha kat kedai ;)

    ReplyDelete
  7. SA x leh makan..pening..x tqu pesal..padahal hanti durian kot

    ReplyDelete
  8. Ala comel pula tiba tiba tukar ice cream terus. Lama dah tak makan ice cream sebab gigi ngilu bila makan benda sejuk ni

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)