Pages

Masuk ofis lambat

Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua.. 

Pagi tadi masuk ofis lambat.. lambat sejam..haha.. ceritanya macam ni..

Aini dh ready nk pi kerja, siap dah tutup pagar.. sekali jiran Aini tanya nak tumpang Aini ke tesco sebab kereta dia takleh start. Aini cakap kat akk ni Aini cuba panggil budak pomen kt bengkel Aini kerja tu datang pi tengok jap. So Aini tunggu la sekali sampai nak tahu result kereta leh hidup ataupun tak. Sekali takleh hidup langsung, jiran Aini ni nak pi ambik anak dr sekolah kejap lg.

So Aini drop jiran Aini ni di Tesco.. Kat situ ada kereta sewa guna Apps Socar. Kereta tu dah ada dah kat parking Tesco tu.. So tanya orang tesco macam mana nk dapat kunci kereta ni..dia kata orang ni akan datang.. Kita dah lama sampai tunggu punya tunggu takde pun sampai-sampai. No.telefon kereta owner pun xde plak ditinggalkan dalam Apps tu.

Belek punya belek apps dia dekat 30min la dengan panas teriknya menunggu. Sekali jiran Aini ni tekan la icon kunci dalam Apps Socar ni.. (dia try in error je tu) pastu dengar bunyi kereta tu dah unlock.. Adehh macam tu pulak gunanya.. Takyah tunggu kunci betul bagai.. kunci dlm apps tu la kunci kereta dia.. Kitorang ketawa.. 

So dua-dua pi ke hala tuju masing-masing. Kereta jiran nanti akan ditowing ke bengkel Aini kerja nanti. Rezeki jiran Aini senang nak tahu masalah kereta dia. Aini hello je minta budak ni datang check. InsyaAllah bila kita pula ada masalah akan ada orang bantu kita. 

Pasal Apps Socar ni daripada Aini tak tahu terus jadi tahu macam mana nak gunanya. Hehe.. Ni salah satu testimoni pengguna Socar.

Google image


Nak tahu lebih lanjut boleh klik SOCAR


With Love,
Aini




9 comments:

  1. berguna juga kalau tetiba ada emergency. kalau tujuan 1 hala je bolehlah guna grab je kan..tapi kalau ada few errands takkan nak 3-4 kali order grab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. Klau naik grab 4 kali mahal..baik sewa 1 kereta terus kan..

      Delete
  2. Wah guna kuncu digital.
    Senang ada jiran kerja di bengkel. Alhamdulillah. Betul itu bagus mudahkan urusan jiran nanti sama pada kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. canggih kan..? hehe
      Alhamdulillah..sama-sama menolong antara satu sama lain.

      Delete
  3. Takpe Aini. Bila kita tolong orang dalam kesusahan. One day bila kita susah pasti ada jugak orang tolong walaupun mungkin pertolongan tu datang Dari orang lain.

    ReplyDelete
  4. Wah senang rupanya. Nampak juga kereta SoCar di carpark Aeon Big.

    ReplyDelete
  5. Bila dah tahu senang kita nak cari nanti (^_^)

    ReplyDelete
  6. Tolong orang dalam kesusahan pasti ada ganjarannya. Hikmahnya dapat tahu juga macamana nak sewa socar kan.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)