Lunch di Le Mei Chinese Restaurant, Le Meridian Putrajaya

Assalamualaikum,

How are you..? Ada apply cuti panjang sampai raya cina ke..? Aini tak sure bila balik kampung tapi confirm balik juga la cuma hari apa Aini tak tahu. Sabtu ni still kerja half day. Kene simpan cuti elok-elok sebab cuti Aini setahun tak banyak. 12 hari je you all.. Kalau dah EL tu lagi la automatically tolak AL kan..huhu..

Anyway, hari Ahad baru ni 23 Jan 2022, family Aini pi jumpa kawan lama mama Aini. Aini panggil dia Aunty Era. Dia isteri kepada ex boss mama Aini semasa kerja di Rabat, Morroco (Malaysian Embassy) pada tahun 2002 - 2004. So memang agak rapat la. Last jumpa masa dia datang hari Aqiqah Aisyah tahun 2019. Pastu mula la covid bagai sampai la ke hari Ahad tu baru la dapat berjumpa. Aunty Era tinggal di Putrajaya, so nak jumpa tu agak jauh untuk kami tapi sebab dah lama sangat tak jumpa. Lagipun Aunty nak jumpa sebelum adik Aini bersalin so kami semua pi jumpa di Le Meridian Putrajaya.

Sampai sana terus ke chinese restaurant Le Mei. Aunty belanja kami makan tengah hari. Nak makan local food penuh sangat manusia sebab situ buat buffet. Chinese Restaurant xde orang sangat dan selesa la..Budak-budak nak main lari-lari pun x risau sangat sebab xde orang sangat masa tu.

Pintu masuk

Sebelum makan kita bergambar dulu. Hubby terpejam mata pulak..Hehe

Selepas makan, gambar ladies pula

Aisyah & Zulaika main kat cermin tu.
Kecik plak nampak Aisyah walaupun beza 4 bulan je..Hehe

Selfie dengan adik Aini.
Kalau Aini pakai frame spect yang sama mau jadi kembar ni..Hehe

Uncle belakang tu senyum lebar plak dia. Hehe

Gambar sepupu Aisyah si Abg Yusuf ni tak suka bergambar..ikut mood dia la nk bergambar ke tak.. payah benor nak bergambar dengan dia ni..So dapat gambar candid camera semasa dia tengah nak makan..hehe

Abg Yusuf xnak chinese food.. Dia makan nasi goreng cina je..
Perut melayu Abg Yusuf ni..Hehe

Mesti nak tengok makanan kan..? Maaf ler makanan dah sampai kami semua makan terus. Dah tengah jalan malas nak snap sebab rupa tak cantik dah..hehe


Nak book reservation boleh tengok bawah ni.

Website : Le Mei Chinese Restaurant, Le Méridien Putrajaya
Facebook : Facebook Le Mei
No. Tel: 603-8689 6888
Whatsapp: 6012- 407 3101

DINE-IN HOURS 

Lunch: 12 noon until 2:30 pm (Last order at 2:00 pm) 
Dinner: 6:00 pm until 10:00 pm (Last order at 9:30 pm)

With Love,
Aini

10 ulasan:

  1. boleh la SA makan kat sini..memang tgh mencari restaurant chinese food halal...

    BalasPadam
  2. Tak sesak tu yang lebih selesa nak makan. Alhamdulillah rezeki dapat jumpa semula dan orang belanja.

    BalasPadam
  3. br nk menjamu mata gmbr food tkde plak ye hehe...suka juga chinese food

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sorry lupa nk snap masa dapat makanan..

      Padam
  4. musti dah lapar tu atau pun nampak makanan tu sedap sangat sampai tak sempat snap gambar hehehehe...

    BalasPadam
  5. suka chinese food, tapi memang adventure nak cari yg halal..

    BalasPadam

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)