Pages

Cuci tandas pejabat/bengkel sendiri

Assalamualaikum,

Ramai yang tahu setiap pejabat ada cleaner sendiri.. Tapi tidak semua kedai kecil ada cleaner macam tempat Aini kerja. Aini kerja sebagai Admin cum Account. Memang tak ada dalam job scope Aini untuk cuci tandas tapi sebagai manusia yang prihatin dan suka kebersihan Aini akan cuci tandas demi untuk diri sendiri dan juga pelanggan. 

Dia ada 2 tandas, 1 yang toilet seat dan 1 lagi yang toilet bowl. Selalunya pelanggan akan guna toilet seat sebab yang tu lagi bersih daripada yang sebelah. Yang sebelah tu bersih juga cuma pomen selalu basuh tangan dalam tu dan kesan minyak hitam tak boleh tanggal dari sinki tu.. so hitam legam la macam kene cat hitam sebab kesan daripada minyak hitam dan tools kereta kan..? Kalau ikutkan tak sesuai basuh tangan dalam tu..

Anyway, toilet seat tu almost everyday cuci sebab orang pijak lantai akan cepat kotor. Takpelah Aini anggap je macam basuh toilet kat rumah sendiri sebab kita pun guna toilet tu selalu. Janji kita selesa bila menggunakannya kan..

Google Image

Tempat kerja you all ada tak kene bergilir dengan staff cuci tandas atau memang dah ada cleaner..?

With Love,
Aini




15 comments:

  1. Antara rutin mingguan Syu & kawan2 di pejabat. Tapi bukan setakat cuci tandas jer. Sapu sampah,buang sampah, ngemop lantai semua kena buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus lah sama-sama bersihkan pejabat kan. Aini pun ada juga mop2 ofis.. takat ofis kecik ni xde lah everyday nak mop..hehe

      Delete
  2. Bagusnya Aini.. besar pahala juga tu bersihkan dan orang lain pun dapat benefit dan gunakan juga..

    ReplyDelete
  3. bagus nya...satu kebajikan jugak tu.
    opis ayu nasib baik ada cleaner dtg cuci 2x sehari tu pun emm..tau2 je la kan.

    ReplyDelete
  4. masa ammi kerja engineering firm dulu pakcik driver yang selalu basuh. tapi kadang-kadang sental je especially time ammi kene tidur kat office sbb buat tender. Sambil mandi sambil basuh toilet.

    Sekarang ni ada cleaner seminggu sekali, kalau nampak ada client datang guna je lepas dorang balik ammi akan pastikan bersih sbb ada je client yg pakai segak bukan main lagi tapi kencing tak reti nak flush. Ish geram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm betul tu.. kadang-kadang tau nk buang katne tapi nak flush buat-buat xtau je.. Ada juga yang flush tp kencing atas seat tu xde plak nak bersihkan..geli la..

      Delete
  5. opis kita ada cleaner bersihkan setiap hari, kalau dia tak cuci setiap hari pun takde masalah sangat sebab yang guna orang di pejabat ni je, tak ramai mana pun...

    ReplyDelete
  6. Bagus jaga kebersihan tandas dan anggap macam tandas rumah sendiri. Kebersihan terjaga orang nak guna pun selesa kan. Kita nak guna pun selesa jugak :)

    ReplyDelete
  7. Opis SA memang dah ada cleaner, sehari 2 kali bersihkan sampah dan sehari 2 kali cleaner yg cuci toilet masuk cuci toilet

    ReplyDelete
  8. Ok.... Uncle puji sikap Aini ni.... clap clap clap!

    ReplyDelete
  9. Bagusnya. Bos tu patut bagi bonus sebab tolong cucikan tandas setiap hari.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)