Pages

Followers

Sup Utara Meletop - Tak berapa nak meletop lah

Sempat keluar kejap untuk pergi DIY..
Nak beli mangkuk plastic untuk makan di ofis.

Since I already bought a bowl I decided to buy a kueh teow soup.
Jemu pula nak makan nasi
So Aini beli sup je lah di tempat Aini pergi gerai-gerai tepi jalan tu

Dah park kereta terus nampak gerai tulis Sup Utara Meletop
So my imagination was like a real thick hot soup.
Dah beli tu terus singgah beli air pula.

Dah balik ofis basuh mangkuk dulu 
Selepas buka plastic yang dia isi kueh teow tu mengecewakan.. 
Kueh teow tu ketul-ketul
Means dia just keluarkan dari bekas plastic kueh teow and terus masuk dalam plastic bungkus

You all faham kan maksud Aini?

I was like errrr tapi lapar punya pasal letak kuah yang masih panas tu
Berderai lah juga tapi sangat oily sebab dia tak basuh
Itupun ada yang tak berderai..masih melekat tebal

Aini kalau nak masak kueh teow or mee ke 
Aini akan rinse dulu..buang minyak-minyak dia dan bagi berderai 
so nak makan rasa best la..

Ni jadi ketul2.. adehh camne ni..

There's no greens even bawang goreng

I'm sorry..I just give you 3/10
daging keras..sakit gusi I tau..
Harga RM5

You all lunch apa hari ni..?

With Love
Aini



18 comments:

  1. Elok juga tak meletops, takut nanti lain jadinya hehe. Btw memang sakit hati kalo beli makanan yg tak berapa nak senonoh ni..

    ReplyDelete
  2. Memang sedih bila dapat macam ni, makan nasi campur tengahari tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih sangat..
      Makan nasi baru puas and kenyang kan?

      Delete
  3. kueh tiaw rebus...memang padu

    ReplyDelete
  4. 3/10, lain kali tal beli lagilah kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuler tu memang 1st and last la beli..huhu

      Delete
  5. Alahai..nama dah meletop tapi x meletop erk..nasib x sakit perut...nak meniaga ni kena bersih serba serbi....kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. kite baca pun macam sedap je..
      Sekali dapat yang macam tu..
      Memang Aini bernasib baik tak sakit perut..

      Delete
  6. Indah khabar dari rupa lah gaya ni . Nama sup utara meletop ..tp xneletup kan .. Sepatitnya diorang kena celur dulu kway teow tsebut . Tak ada la berketul2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuler Aini expect dia celur la..
      Kita tak nampak masa dorang tengah bungkus makanan

      Delete
  7. OOoo ye ke? Uncle pernah cuba... tapi lama dah... Banyak tahun dulu

    ReplyDelete
  8. Sup utara yang biasa naniey makan kuah dia macam berempah dan pekat sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuler apa yang Aini tau sup utara ni dia pekat2 dan berempah.
      Ni kosong je

      Delete
  9. Alahaiii indah nama dari rupa. Hati kita pulak yang nak meletop. Tak suka peniaga kedai makan tak basuh mi atau kuetiau. Memang sekali tu je lah beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. memang tak beli dah lepas tu..

      Delete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)