Pages

Gigi ngilu

 Hi all..
Dah lunch ke?

Hari ni Aini pi pejabat Perkeso di Klang.
Sepatutnya pi dengan bos tapi mak bos masuk hospital..
So aini pi dengan sorang staff ni.. minta dia tolong hantar and drop Aini kejap
sebab sana memang susah nk dapat parking.

Sampai je nampak beratur panjang.
Aini patutnya x perlu beratur sebab ada appointment jam 12 td.
kalau Aini beratur ntah kul brape nak jumpa org tu.. 
So Aini pi kt entrance door tanya staff kat situ kata ada temu janji dgn orang ni
Staff tu minta IC Aini dan contact person in charge.
Alhamdulillah dia suruh Aini tunggu duk dalam bilik kejap pastu dipanggil ke tingkat 4.

Masa balik tengok orang yang beratur kat luar masa Aini sampai pun tak masuk lagi..
I was thinking that I do the right thing.

Bos belanja bagi duit makan.
So Aini makan McD jelah tapi bukan prosperity..
Sebab Aini kurang gemar makan tu.
aini bungkus je makan kat ofis.


Aini sebenarnya takut nak cabut gigi
tapi nak makan kadang2 tak selesa.
Bila minum air sejuk jadi ngilu yang amat.
Tempat ditampal sudah tenggelam dalam..maknanya lubang dah besar la tu.



Bulan lepas pi jumpa Doc gigi..
Ada cerita pasal Aisyah jumpa Doc Gigi
Selepas Aisyah mamanya pula nak cuci dan tampal gigi.

Masa tu gigi yang berlubang tu berdarah dalam gusi.
Selepas doc cuci, ngilu dia takleh cakap la..
Sampai Aini cuba ngelak sbb ngilu takleh tahan.
Doc kata dia tampal sementara dulu sebab dah berdarah so nak bagi gusi tu sembuh.
So tengok next sama ada tampal yang baru bg tetap ataupun cabut.
doc kata kalau tampal pun akan tertanggal balik..

Tak sampai 2 minggu
Bila dah makan-makan, tampalan tu mula tenggelam 
Disebabkan tekanan semasa kite makan..
Sampai sekarang Aini tak pi Klinik gigi..
Seriau la nk cabut gigi.. adehhhh



Duk terbayang jarum besar nak cucuk kat gusi ni yang Aini takut..
huhu..

Tahun depan la cabut..hahaha

You all ada takut tak pi klinik gigi..?

With Love,
Aini


2 comments:

  1. sama..memang takut bab dentist ni

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah urusan dipermudahkan. Dapat juga upah boss belanja. Prosperity tu sedap tapi tak tahan makan kalau perut kosong. Aduh, bab gigi memang seriau. Tapi kalau tak jumpa doktor gigi tak daya pulak nak tahan sakit tu.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)