Pages

Tenang dengan zikir

Assalamualaikum..

Hari ni agak penat buat kerja sejak kelmarin lagi.
Semalam worse la.. kepala rasa berat
Bukan sebab tak sihat tapi disebabkan kerja di pejabat.
Satu..satu problemnya..
Yang buatnya seorang

Biasa Aini akan pasang radio Lite.fm ataupun Sinar.fm
Tapi kepala jadi serabut bila dengan pelbagai lagu dan DJ bercakap ketawa-ketawa
Stress dibuatnya.

So Aini buka youtube pasang zikir je..
Alhamdulillah rasa sangat tenang walaupun kepala rasa berat
But the feeling is totally different when you listen or recite Al-Quran
just whenever you are in any kind of emotional.

Hari ni pun pasang zikir dari pagi sampai ke lunch.
Dan sekarang pasang healing music (lebih pada relax music)

Setiap malam nak tidur 
Aini & hubby akan pasang zikir sampai lah ke esok pagi..
Kita pun tidur dengan aman..


With Love,
Aini




6 comments:

  1. Betul tu . Bila pasang zikir time buat keja even stress pun automatik akan rasa tenang

    ReplyDelete
  2. This is the miracle of Islam

    ReplyDelete
  3. betul sangat...zikir adalah cara penenang jiwa

    Allah siap-siap bagi manual of life untuk hadapi hidup ini

    ReplyDelete
  4. Zikir penenang jiwa. Sambil tu kita dapat tambah pahala dengan berzikir sekali.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)