Pages

Followers

Banjir di Puncak Alam

Assalamualaikum

Jumaat pagi (17hb Dis 21)
Aini balik kampung di Perak
Masa tu hujan duk renyai sejak Khamis lagi.

Malam tu dapat message dari group taman dan juga adik. 
Adik tinggal di Puncak Alam juga tapi dia tak ikut sebab suaminya kerja.
Ramai hantar whatsapp update pasal banjir di Puncak Alam.

Taman sebelah dah banjir sebab taman tu rumahnya agak dalam berbanding rumah Aini atas bukit sikit.
Tapi tasik belakang rumah dan depan rumah dah hampir paras dengan jalan raya.

Last paling teruk taman sebelah kene pada tahun 2017.

Nilah taman yang banjir


Ni laluan dari rumah Aini ke tempat kerja.
Gambar ni hari Sabtu (18hb)
Kalau Aini tak balik kampung tak tahu la macam mana Aini nak pi kerja. 
Memang patah balik rumah la jawabnya.

Ni dari selepas Econsave.
Jalan nak ke highway Latar.
Jalan ni kalau nak balik kampung.

Sekarang ni tengah duk fikir macam mana nak balik Puncak Alam. 
Semalam ada group share dah surut dah
Tapi ni baru dapat tahu kat sana hujan balik dan tol yang Aini akan lalu ni banjir.

Doakan kami selamat sampai ke rumah ya.
Takut juga nak redah banjir ni.
Lain la kalau kita bawak 4 wheel ok ler.

Adik Aini pun tak jadi balik kampung sebab adik dan anak buah tak sihat.
Aini pun cakap takyah balik la dengan duk hujan lagi.
Pakai myvi lagi bahaya.

Semoga mangsa banjir dapat diselamatkan.

With Love,
Aini

12 comments:

  1. semoga dipermudahkan urusan aini

    ReplyDelete
  2. semoga selamat balik rumah...
    hujan skrg x menentu.. hati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sis Retna..
      Alhamdulillah selamat sampai ke rumah..
      Walaupun jalan masih penuh dengan berlumpur skit masa tu

      Delete
  3. Allahuakbar,, teruks jugak kat sana yer..moga semuanya dipermudahkan. sedih sgt tgk gambar2 banjir ni... moga Allah lindungi & rahmati mereka semua..aamiin

    ReplyDelete
  4. Harap diberi ilham dan kesempatan untuk balik semula ke rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Aini selamat sampai ke rumah.

      Delete
  5. Teruknya banjir. Hati-hati...

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)