Pages

Followers

Sprain thumb, hand & wrist ..sakitnye..

BE tak tau samada BE tindih tgn masa tido ataupun terseliuh..BE tak ingat tapi apa yg BE ingat masa bangun pagi tu ibu jari kiri BE sampai ke bahagian pergelangan tangan kiri BE sakit.. Sakit yang amat.. Bila tgk dia x gerak, mcm jadi cramp. BE gerakkan sikit dia meletup pastu sakit alik sampai lah sekarang. BE minta tlg Azmeer urutkan, dah ok dh pastu dtg sakit alik.. Bila datang keje sakit tu tak hilang lagi sbb BE byk menaip. Byk bende nak direkodkan.. Terpaksa teruskan jugak lah. Bila sakit BE stop, urut dgn minyak pastu sambung alik. Nak ambik fail pun mmg sakit lah. Bila pusing tangan sakit.. Aduhh.. mlm ni nak kene urut lagi tapi BE takut... (~_~)







Should i wear this..??












~BrightEye~

2 comments:

  1. dear, kalau x elok jugak kenalah jumpa doktor.. maybe ada urat yg tersimpul ke..

    ReplyDelete
  2. Hi... Sya fikir anda sedang mengalami De Quervain syndrome pada ibu jari kiri. Untuk mengetahui lebih lanjut, taip kat enjin google ayat tu dan anda akan faham jenis sakit apa yang sebenarnya anda alami. Saya menasihati anda untuk berjumpa dengan doktor dan minta referral untuk ke Occupational Therapy (OT). OT akan memberi rawatan dan akan memberikan splint jenis Thumb Spica untuk immobilize the effected thumb.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)