Pagi tadi sarapan minum air milo je
Jam 11am perut dah mula lapar
Plan nak pegi 1 gerai kat tepi jalan ni nak beli nasi campur
tutup la plak..
So pi la gerai lain
jarak dalam 6 gerai makan
Tengah panas terik ni
Ada gerai ni jual nasi campur gak
Tapi bila pi kt gerai dia mata jadi mcm sakit
nak tengok lauk smua mcm sama warna je
Tak tau ni masak kari ke, masak lemak cili api ke, kurma ke
Sebabnya warna khemah dia merah..
Bila kene pantulan cahaya matahari
Semu lauk2 jadi sama warna
Leh naik jadi juling mata
Takkan nak ambik kuahnya bau lak memang pelik la kan
Nak tanya makcik tu setaip lauk ni apa tu apa
marah lak customer lain nnt sbb tgh ramai
Nak taknak Aini ambik sendiri la
ambik sup ayam, kuah sup pun nampk merah je
Smua la lauk2 jadi merah..
Sebab tengah sakit mata n tak tahan dengan panas kat luar
Aini ambik 2 lauk je
Sambal ikan dan sup ayam skit.. ayam 3 ketul cinonet je
Tu sahaja dah RM7.00
Aini redha jelah
Mlas nak pi kedai makan lain dengan panas terik ni..
Mau sakit kepala jap lagi ni
lupa nak letak ubat panadol dalam bag
Tulah cerita makan tengah hari Aini td
~Aini~
ammi suka ikan sardin ni kalau buat berlado...
ReplyDeletetp mmglah aini...kat mana2 pun harga potong leher betul
kena cari menu rahmah aini....
ReplyDeleteSemua mahal skrg ni Aini...bawak bekal la nampaknya kalau macam tu kan...
ReplyDeleteTakde yang murah skrg ni huhu... Kdg tu rasa pun tak seberapa, lagilah frust kan:(
ReplyDeleteLauk pauk skrg susah nk dpt yg murah..td kita makan nasi telur dadar dan ulam rm5...padahal telur sebiji br bape sen haha
ReplyDeletebetul tu redha je kan kalau nk mkn dan kena beli kat luar sb harga memang emmm makin naikkk tak mcm dulu dah
ReplyDeletebiasa 2 lauk je siap la rm 10 dlm tangan
Kena bagitahu khemah buat sakit mata.
ReplyDeleteTu... tuu... tuuu... tujuh..?
ReplyDeleteMula2 nak gelak sebab cerita semua lauk warna sama....bila tengok je harga, hermmmm
ReplyDeleteSaya jadi ingat masa2 masih kuliah di Penang 2002-2006. Harga makanan masih murah 🤣, sekarang dah terasa mahal Yaa. Tapi saya selalu suka tiap balik ke Malaysia, pasti tujuan utamanya nak kuliner 😄.
ReplyDelete