Pages

Followers

Start check up year 2023

 Assalamualaikum

This year nak masuk 38 tahun
Aini ada baca info bila kita dh middle age of 30s 
Dinasihatkan buat medical check up
Selepas jumpa doc minggu lepas, dia baca report Aini dan kata pada Aini "Awak ni obese ya.."
Aini pun jawab ya betul..hahaha

Aini sedar diri Aini ni berat badan semakin naik
Sebab dah jarang exercise selepas jatuh sakit
Tahap rajin nk exercise semakin tipis
Treadmill di bilik belakang selalu la ada depan mata Aini bila setiap kali masuk bilik tu
Tapi pandang skali pastu dah terus keluar bilik..haha

Hati Aini kata nak exercise
Nak sihat, taknak jatuh sakit
Bila dah naik badan mendadak, sakit akan datang
Jangan sampai dapat sakit yang jadi kekal baru tau..

So doc bagi tarikh hari ni untuk Aini ambik darah
Kene puasa la semalam sampai la nak ambik darah
Appointment start kul 8.30am tapi dapat ambik darah dekat kul 1030am
Biasa la klau buat di Klinik Kerajaan memang la kene tunggu
Bayar pun RM1 klau kite bukan jawatan awam.

Sambil tengah tunggu giliran ntah brape kali Aini terlelap
Dah la sejuk dalam tu..
Aini lak pakai Jubah hitam yang kain nipis, memang sejuk la..
Aisyah and mama Aini tunggu dalam kereta
Aini taknak dorang boring tunggu kat dalam nanti
Atleast Aisyah leh baring2 kat seat belakang

Asalnya Aini nak pi sendiri je
Tapi mama risau  Aini pi sorang..hehe
I is dah besar tp mama anggap I'm still a child..hehe

Anyway, hampir jam 1030am baru nombor giliran Aini dipanggil
Tiba2 jantung jadi laju la sebab Aini ni takut jarum..
Bila nurse tu dah ikat lengan kite leh lak dia hold lama plak
maybe nak bagi nampak urat naik..Tapi rasa cam lama..
Bila kene cucuk tu adoii sakitnya
bila ditarik jarum tu, sakit jugak laa..
Dah lama tak kene cucuk since Aisyah lahir so takut tu lain macam

Doc suruh ambik darah pun sebab nak check gula
Semasa pregnant Aisyah, Aini diabetic pastu xde dh
So dah middle ending 30s ni kene la check balik..
Harap ok la sebab Aini in history takde family yang ada diabetics..
Minta2 dijauhkan..


Yang masalahnya sekarang ni Aini ni kuat coffee..
Susah benor nak stop minum coffee ni..

~Aini~


4 comments:

  1. Sama la ngan SA...sekarnag berat makin naik...ni dah 64kg dah ha...baju pun x muat dah..kena buat sesuatu gak ni...

    ReplyDelete
  2. in sya Allah..moga yg baik2 je result nya nanti yer...

    ReplyDelete
  3. Risaukan apabila lama tidak buat.
    Sayapun takut juga hendak ambil darah.
    Harap keputusan cantik.

    ReplyDelete
  4. aini obese??? seriouslah? awak overweight je kot.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Labels