Pages

Followers

Tumpangkan student Uitm

Mata blum rasa mengantuk lagi
Lebih pada badan letih
Lagi² kaki tumit ni.. lenguh ya amat
Dari selepas Zohor sampai la ke malam
Busy membuat kuih Almond London
Dan Burnt Cheese Cake
In between ada la stop kejap
Layang pipipau ni nak tu nak ni

Aini jadi vendor kepada 2 tempat ni
Cafe di uitm dan kedai baru yang nak cari orang jual kuih raya
So dengan adanya peluang Aini & adik
Boleh la cuba jual kuih raya dia di kedai baru tu

Hari ni non stop hujan
Pgi tadi selepas subuh sambung tido
Yelah hujan duk lebat kat luar kan
Memang sedap tido la..hehe
Aini sedar tengok aisyah sedap tido lagi dengan abahnya
Aini pun bersiap then kemas dapur
Buat breakfast makan dengan mama aini
Tengok hujan pun dh stop
So Aini keluar pi kedai bakery jap
Tak sampai 30min tiba² hujan lebat

Selepas Aini dah keluar dari kedai bakery
Aini nak ke kereta pastu lalu la depan 2 student girls ni
Dorang berteduh kat tepi kedai bakery sebab hujan lebat
Aini terdengar salah sorang tu cakap
"Tulah gatal nak jalan kaki sampai sini, kan susah nak patah balik"
Aini kesian plak kat girls tu Aini pun patah balik
Aini tanya la sorang nak pi mana, klau nak tumpang meh ler  
Dorang tanpa fikir panjang dorang pun ok
Rupanya girls tu hntr baju kt dobi layan diri
Mungkin sebab dorang nak beli air
Dorang pun jalan la kaki sampai ke area kedai bakery
Klau jalan kaki confirm dorang akan basah kuyup

Selepas hantar dorang
Dorang nak bayar
Aini hanya jawab sambil ketawa
"Eh takpe..akk bukan grab..akk tumpangkan aje"
They really greatful

Balik tu Aini buatlah utk esoknya
Sekarang mata dah ngantuk..hehe

Ni result almond london

Klau nak order boleh pm Aini

Klau size kecik ni RM22
Size besar RM40
Harga tak termasuk postage

Nak tempah utk raya boleh xde masalah
Hello je Aini

~Aini~

2 comments:

  1. Nasib ada Aini yang baik hati nak tumpangkan diorang...almond london tu nampak sedap

    ReplyDelete
  2. Aamiin .aamiin kita permudahkan urusan org lain . InsyaAllah Allah permudahkan jalan hidup aini

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Labels