Pages

Hubby masak pula

Assalamualaikum
Cuti CNY ni Aini tak balik kampung
Hubby x berapa sihat
Masih ada pening² akibat dia denam Influenza B hari tu
Tapi hari Isnin dia willing nak masak
Susah benor nak tunggu mood masak dia tu..haha
Walaupun dia nak masak tapi Aini akn jd kitchen helper dia juga

1st dia nak masak kacang botol berlada
So aini akn buat apa yang disuruh
Tumbuk cili, belacan, bawang putih & merah
Tumbuk menumbuk ni tugas Aini
The rest keje hubby


Celur kacang botol

Mula menumis
Dapur Aini ni tinggi skit..
Kadang² lenguh tangan klau nak kaco²

Masukkan kacang botol td

Dah sebati baru masukkan telur sebiji

Dah siap
Ada side dish lg

Sambal pedal 

Ayam masak halia
Kuahnya terlebih kuning sbb yg salahnya Aini
Goreng ayam kunyit byk sgt. Haha
Takpe janji ada rasa halia dia..

Siap la 3 menu
Ni masak untuk makan malam
Aisyah suka benor makan Ayam masak halia
3 kali tambah nasi + dengan kuah tu je
Lauk lain dia xmau..

Seronok tengok anak makan sanpai bertambah²

~Aini~

5 comments:

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Followers