Pages

Followers

Gamma Knife Surgery

Assalamualaikum

Hari ni Aini dapat info dari kakak ipar yang hari ni dia akan buat operation di kepala
Pagi tadi dia dah buat MRI, sekarang dia akan buat operation gamma knife
Doc akan laser pada sel cancer sahaja..

Apa yang Aini faham Gamma Knife ni doc akan laser pada sel cancer yang duk setempat
Contoh ada di kanan otak skit sebesar 1cm tu je lah doc akan matikan..
Correct me if I'm wrong..

Sebab last November 2022
Kakak ipar Aini operate dia kepala bahagian kening kanan
So nampak kesan jahitan di keningnya..

Jadi Gamma knife ni hanya guna laser
Macam gambar di bawah ni

Laser akan tembak ke dalam kepala straight pada tumor/sel cancer


Hubby share gambar kakak ipar on the way untuk operation.

Semoga kakak ipar Aini kembali sihat seperti sedia kala
Walaupun cancer ni susah untuk hilang sepenuhnya..
Kita hanya berserah pada Allah S.W.T.

~Aini~


9 comments:

  1. moga dipermudahkan urusan kakak...diberi kesihatan yang baik sembuh sepenuhnya dengan keajaiban Allah

    ReplyDelete
  2. Semoga sembuh seperti sediakala...

    ReplyDelete
  3. Semoga sembuh. Doa banyak-banyak pada Allah.

    ReplyDelete
  4. Alllahuakbar... semuga kakak ipar Aini tabah hadapi ujian ini. Semuga cepat sembuh. Walaupun akak staff KKM tapi tetap ngeri bila citer bab surgery. Mudahan teknologi yang semakin canggih dapat menyembuhkan penyakit kakak Aini. Aamiin

    ReplyDelete
  5. saya pernahlah alami sakit akibat batu karanmg. kali pertama buang secara pembedahan. kali kedua buang secara laser. batu karang hancur dalam pundi kencing dan dibuang melalui perkumuhan.

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan urusan kakak ipar. tak pernah tahu pasal helmet ni

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudhkan buat kakak ipar Aini...

    ReplyDelete
  8. semoga dipermudahkan segalanya buat kakak ipar aini

    ReplyDelete
  9. Kita manusia, kita ikhtiar. Selebihnya Allah yang buat. Semoga lekas sembuhh!

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Labels