Pages

Suara Aini macam suara...

Assalamualaikum..

Minggu lepas Aini demam..
Lepas tu suara semakin lama semakin hilang..
Bila nak bebel kat si Aisyah ni susah nak bercakap..
Termengah-mengah dibuatnya..Batuk pun tak baik-baik lagi..
Minum la air kosong banyak mana still tak ok lagi..
Air asam jawa mama Aini buatkan pun Aini minum juga..
Air madu pun minum.. 
Mungkin sebab cuaca.. Musim orang demam sekarang ni kan..?

Walaupun masih batuk dan takde suara ni Aini masih bekerja..
Jenuhla nak bercakap dengan staff tapi dorang faham
So dorang pun biar Aini buat kerja sorang-sorang ni la..
Bila perlu je dorang akan datang pada Aini.
Bila batuk kuat mula la dada sakit..
Semput pun naik la.. Macam biasa inhaler sentiasa ada disisi Aini..
Atas meja ni pun dengan adanya minyak cap kapak, Halls, Strepsils & Air kosong..
Taktau la berapa kali nak pi toilet ni..

Semalam suara Aini semakin serak..
Hubby balik kerja sampai rumah selepas Isyak camtu..
Bila Aini bagi tau hubby yang suara Aini serak..
Hubby kata jadi suara Sajat sambil ketawa..
Haaa yelah memang jadi suara macam ala2 Sajat gitu..hahaha
Sajat kan suka cakap gituuuuee setiap ayat2 yang dia katakan tu..Haha

from google

Anyway, mesti you all pernah merasa kan dengan suara sexy ni.
Klau anak buat hal dengan macam-macam ragam dia, suara jantan kita yang keluar..Hahaha..

Kalau lelaki takde suara atau sakit tekak, suara dia menjadi semakin garau..
Masa hubby tak sihat suara dia akan jadi semakin garau.. 
Bunyi macam nak marah kita tapi kita pun faham, dia penat.. bila bercakap lagi la mengah kan..

Aini pernah takde suara dekat sebulan.. 
Disebabkan dengan penyakit Asthma Aini membuatkan Aini tak henti batuk..
Masa tu tahun 2015 tak silap..
Klau boss intercom Aini, Aini jawab pun macam berbisik..

Semalam nak borak dengan mama Aini pun
Mama Aini duk cakap.. apa dia..?apa dia..? sambil buat muka.. haha
Kita pun cakap la satu per satu..
Pastu dua2 ketawa..Adehhh
Masalah betul la klau takde suara ni..

Ok, la nanti kita update pasal si Aisyah pulak..

With Love,
Aini




5 comments:

  1. Haha... faham-faham kalau hilang suara tu macamana... Orang Kedah cakap 'suara itik' 🤭

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembuhnya seperti sediakala

    ReplyDelete
  3. ha ha ha....sajat la pulak yer. moga cepat sembuh!

    ReplyDelete
  4. SAa sampai sekarang suara jadi sexy...blom dapat lagi suara asal

    ReplyDelete
  5. Seksa kalau sakit tekak dan suara sexy tu. Agak susah nak cakap banyak dan orang pun susah nak faham kadang.

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)