Pages

Serabut tengok TikTok

Assalamualaikum..

Berhenti kejap buat kerja.. 
Relax kan minda.. 

Tapi nak buat blog ni tak relax kan..Haha
Sebab nak buat cerita..
Ala takpe santai-santai je..



Hmm tau kenapa Aini serabut tengok TikTok (TT)
Macam biasa lunch hour ada la free time layan social media jap..

Asalnya nak buat untuk bisnes kecil ni, nak tambah pendapatan, untuk tarik pelanggan lah dalam TT
Tapi Aini download bukan yang TT Shopping
Aini download TT biasa je..
Bila bukak dia atau play yang For You punya video..
Video secara random macam kat IG..
Tapi dia autoplay kan..
Sekali ternampak la 1 video ni perempuan muslim bertudung tapi negara belah2 negara arab sana..
Not exactly orang arab tapi negara islam la.. tak pasti negara mana..

Anyway cara dia buat video buat diri kita kaum muslimah rasa malu yang amat sangat..
Tiba-tiba terasa stress disitu..you know what I mean..?

Aini tak tahu la klau budak2 remaja even yang sekolah rendah ni ada TT ni..
Sangat bahaya la.. boleh mempengaruhi minda dorang ke arah yang tidak baik..tidak elok..
Risau sangat zaman teknologi canggih ni.

Aini taktau la TT ni leh sekat video yang over 18yrs..
Klau budak bawah umur nampak video yang menjolok mata ntah la..
Takut dibuatnya..

Parents yang mana tahu anak ada TT kene pantau..
Even IG pun tengok budak2 kecik pun dah pandai guna..
Klau TT lagi la kan..banyak guna untuk berjoget bagai..

I hope this can be controlled in a proper way
Save the children underage watching that they are not supposed to watch..
It's really scary..

So Aini delete akaun TT bisnes kecil Aini tu..
Just guna IG n FB jelah..
Rezeki ada di mana-mana..

Aini minta maaf kalau ada yang terasa bagi yang dah ada TT ni..
Terpulang pada masing-masing nak guna kan.. It's your choice..
Kalau kita share benda yang elok takpelah..
Ini cuma pandangan Aini je dan apa Aini rasa..
No heart feelings kay..(^_^)

Ok back to work..

With Love,
Aini



6 comments:

  1. Tu la, nampak post pelik2 dah sekarang kat TT. Harap² anak² dijauhkan la daripada perkara tak elok.

    ReplyDelete
  2. Perasan jugak...tapi SA terjebak dengan diorang promote jualan kat Tik Tok...dah beratus dah terkena ni...nak kena uninstall TT ke apa ni

    ReplyDelete
  3. uncle takde akaun TikTok...

    ReplyDelete
  4. TikTok ni social media paling ramai pengguna. Budak budak kalau tak dipantau cepat terpengaruh kadang.

    ReplyDelete
  5. TikTok ni social media paling ramai pengguna. Budak budak kalau tak dipantau cepat terpengaruh kadang.

    ReplyDelete
  6. Saya download.. saja saja.. tengok pun jarang even time rehat.. more to blog, ig dan fb.. tapi tetap ada ler.. kdg nk buat bideo guna lagu dlm TT... jarang scroll bebanyaj sana. haha.. tapi memang aneh aneh kan postnya

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)