Pages

Hello October..

 Assalamualaikum..



Hari ni dah bulan  Oktober 2021..
Rasa masa sangat pantas..
Tahun ni masih xde rasa keseronokan sangat sebab pandemik covid-19

Yelah.. pegi kerja terus balik rumah.
Hujung minggu keluar pun depan rumah je..
ajak anak main bubble or mandi kolam nak bagi dorang seronok.

Kesian sebenarnya bila tengok anak jadi bosan sangat.
Walaupun dah boleh rentas daerah.. nak pi mall ke apa boleh je..
Tapi Aini tak berani nak bawa si kecik ni..
Kalau tak kene kat kite tapi kene kat dia,, 
menyesal tak sudah lah.

Ada terbaca 1 certia dari IG ni..
Mungkin ramai ada baca dan tengok juga..

Hari diumumkan dah boleh rentas daerah.. (KL, Putrajaya & Selangor)
Di tempat air sungai..air terjun yang sesak sangat dengan manusia.
Dorang kata sungai tu kat sungai area Gombak.

Ada seorang ibu ni bawak anak dia pi tempat mandi sungai tapi rasanya bukan tempat yang video viral tu.. Wallahualam..
Balik anak dia sakit, kene positif covid dan meninggal dunia.
Punca kata ibu tu bawak anak tempat macam tu yang sesak.
Dia menyesal tak sudah.

Jangan selfish untuk diri sendiri.. 
kite dah lengkap vaksin tapi anak bawah umur 12 tahun ni xde vaksin untuk lawan covid ni.
Jaga lah harta kite yang memang tak dapat diganti.

Semoga kite semua dalam keadaan yang selamat.
Sama2 kite berdoa agar tahun depan dapat hidup seperti sedia kala.
Semua rindu dengan life yang normal.

Take care ya..

With Love,
Aini

3 comments:

  1. Happy October, Aini. Aaminn semoga kita dapat back-to-normal dan keluar jalan-jalan dengan senang. Stay safe, ya :)

    ReplyDelete
  2. Ammi bawa anak keluar ronda2 dalam kereta. Mall mmg belum masuk lagi. Pergi tempat yg open jelah mcm gi jjcm ke Kuala sgor haritu. Itupun anak dh excited

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Followers