Pages

Aisyah demam seminggu

Assalamualaikum..

Dua minggu lepas.. Aini pi kenduri kahwin dengan mama Aini dan Aisyah
Cuaca pada masa tu agak panas.
Balik rumah dah settle, Aini baringkan Aisyah bagi dia susu sambil tengok favourite cartoon Molang
Aini rasa badan dia sangat la panas..
Check suhu semua 38+..



Aini bg ubat demam.. esoknya ok..tapi bila malam je dia panas balik.
Hari Selasa dia batuk pula..malam tu dia muntah kahak banyak keluar..
Sian Aisyah sampai merah muka dia..
Rabu bawa klinik, doc bagi ubat demam, batuk dan flu
Doc advice klau masih demam sampai hujung minggu kene ambik darah.

Sabtu tu badan Aisyah duk panas lagi..hampir seminggu
Aini & hubby decide bawak Aisyah ke klinik lagi.
Doc kata kene ambik darah..
Klau darah putih banyak tanda dia ada bakteria 
Darah putih rendah samada Influenza, Covid atau lain..
Nurse ambik darah Aisyah di ibu jari.. cucuk skit je..
Elok plak dia tak nangis.. sebab masa nurse nak cucuk hubby attract dia tengok tempat lain.
Pastu dia terpandang jari dia ada darah.. Dia tengok je tak cakap apa2.


Selepas 5minit Aini berdoa minta la darah putih tinggi..
Alhamdulillah hanya bakteria je..
So doc bagi antibiotik untuk bagi cepat sembuh..
Hari esoknya Alhamdulillah Aisyah dan sembuh sehingga sekarang.
Cuma tinggal batuk je.. so kene control la apa dia makan.

Cuaca pun sekarang tak menentu.
Siang panas, malam hujan..
Banyakkan minum air kosong ya..

With Love,
Aini

1 comment:

  1. semoga baik2 je utk aisyah.. kesian dia demam lama..
    memang cuaca xmenentu skrg ni.. jap ujan jap panas terik..

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)