Pages

Followers

Kebas tangan

 Assalamualaikum..

Lately ni tangan Aini kerap kebas. Ada juga punca daripada kita salah tidur. Ada juga kemungkinan Sindrom Carpal Tunnel tu Aini dapat info dari Mr.Google.. 

Apa itu Sindrom Carpal Tunnel??

Sindrom Carpal tunnel ini disebabkan oleh pemampatan saraf median pada
bahagian Carpal tunnel.
Carpal tunnel adalah satu laluan sempit yang berada pada bahagian depan
pergelangan tangan anda.
Apabila anda mengalami sindrom ini,
ia akan menyebabkan rasa kesemutan dan kebas pada tangan anda.



Pekerjaan yang berisiko untuk mendapat penyakit ini antaranya adalah:

Mereka yang kerap menulis
(banyak membabitkan pergerakan tangan yang berulang) seperti guru, penulis, pekerja kilang buatan dan kerani pejabat.


  •  Mereka yang kerap menaip di komputer
  • (banyak memberi tekanan kepada bahagian bawah tapak tangan) seperti editor, pereka grafik dan atlet sukan elektronik.
Setiap kali tangan Aini duk kebas camtu yang penyelamatnya hubby Aini.
Dia akan fix tulang kt pergelangan tangan Aini.. Memang sakit tapi lepas tu dh lega.

Hubby Aini ada belajar dari kawan dia sikit untuk rawat tulang macam orang cina selalu buat tit tar treatment. Dia boleh betulkan balik tulang yang mana ada lari sikit macam terkehel ke apa.. Memang lega la.. 

Kalau pi kedai kawan dia mau lbih Rm200 kene..
Kalau pernah dengar nama orang ni mesti kenal Master Chris Leong.
Kawan hubby Aini kerja dengan Master ni. 
He is the only Malay guy who has almost the same level as Master Chris Leong.
Sekarang ni ramai anak murid belajar dengan kawan hubby ni.

Boleh tengok review di FB Master Chris Leong

Ada kenalan yang ada masalah tulang yg berbulan2 atau bertahun tak pulih boleh jumpa Master ni atau pi kedai dia di Setia Alam.

Dah lari topik Aini..haha

With Love,
Aini

No comments:

Post a Comment

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)