Pages

Followers

Surat berantai.. Sape punya ni..?

 Assalamualaikum..

Hujung bulan Jun 2021,
group whatsapp taman lorong rumah Aini terima surat yang tak dikenalpasti daripada mana. 
Dorang text dalam group tanya sape kenal nama org ni
tapi alamat rumah dia adalah dia punya cuma nama tu dia xtau.

Ramai reply xde sape ada nama yg ada di surat tu. So dia simpan je lah. 
Bulan Ogos datang balik.
Terima surat yang sama dari nombor rumah lain plak tapi lorong yang sama.
Bulan Ogos ada 2 surat terima dari 2 rumah.
masing2 duk kecoh dlm group whatsapp tu xtau sape punya.

Ada sorang ni buka juga la nak tau apa bende sebab tebal skit.
Bila buka ada kertas resit dan getah rambut warna warni kecik tu.
Sorang lagi yg terima pun buka juga dapat bende yang sama.

Masing2 dah cuak..Aini baca je tak respond pun.
End up Aini respond gak la.
Aini jawab better jangan guna dan better buang je.
Kita xtau kot ada bende pelik2 dorang bagi ni..
Masing2 pun setuju dan sependapat dengan Aini.

Ni gambar yang dorang terima surat tu. 
Tulisan sama.
Cuma tak berapa jelas dari company mana klau tak leh Aini tengok.
Aini suka tengok latar belakang syarikat.
just incase betul ke tak dan nk tengok ada tak org kata ni spam ke apa kan?




Aini tutup nama dan nombor rumah just for safety.



Sape pernah dapat surat macam ni..?
Kalau tengok betul2 nampak dari Cyberjaya.
Cuma nama company tak jelas sangat.

Tapi getah rambut tu dari M.Mosselle..mungkin la dia sponsor company tu sebab
surat bawah sekali ada mention Distribute for.

Cuma tak tau apa tujuan hantar surat tu.

I'm just curious that's all..

With Love,
Aini


No comments:

Post a Comment

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)