Pages

Makan di Banana Bro, Setia City Mall

Assalamualaikum..

Semalam setelah lama Aini and Aisyah tak keluar jalan-jalan
Akhirnya dapat keluar juga itupun hubby ajak sebab dia nak cari seluar kerja

Dah sampai di Setia City Mall, kami terus ke Padini..
Klau nak beli pakaian suka pi Padini
Agak mahal tapi puas hati sebab boleh pakai lama..

Untuk Aisyah beli baju jalan long sleeve sebab baju Aisyah banyak short sleeve.
Untuk Aini takde sebab memang takde nak beli pakaian untuk Aini pun..hehe

Masa sampai Padini Aisyah cranky skit..
Dia kata nak dukung tak larat jalan..
Padahal baru je sampai mall masa tu..

Bila dh bayar baju semua, hubby dukung Aisyah
Belum keluar dari Padini Aisyah tertidur..
Kami nak cari la port untuk bagi Aisyah tidur lama sikit dan selesa..
So Aini kata pi kat nursing room sebab memang takde orang sangat masuk dalam tu.
Elok plak ada sofa panjang di depan ruang nursing room.
Klau ada ibu2 nak bagi susu pada baby ada 2 bilik khas so tak kacau pun.

Hubby duk kat sofa tu bagi Aisyah tidur.. 
Aini pun merayap la area baju budak-budak..
Ada dekat 30-40minit juga la Aisyah tidur.
Rupanya Aisyah demam skit.. berjangkit dari sepupu dia smlm la tu..

Selepas dia bangun dia segar sikit
Lepas tu nak pi makan kat chicken Rice shop
Tapi beratur panjang..meja pun penuh je..
Aini cakap kat hubby pi tempat lain..
nanti dpt table dalam makanan belum tentu dapat cepat
Sebab Aini tengok staff tak ramai..

So jalan sikit pi cari yang ada nasi
Sebab Aisyah nak makan nasi
Jumpa la kedai makan Banana Bro














Dari arah jam
Peria goreng, Mix Vege, Peria goreng, Saur kobis
Mix vege dia sedap..


Kiri Ayam goreng, kanan sotong goreng

Dari Arah Jam
Kuah Dal, Kari ikan, Kuah ketam, Kari Ayam

Hubby klau nak ambik apa muka serius je..haha

Nampak klasik bila makan beralas dengan daun pisang


Aisyah pun nak suap sendiri
Aisyah tak tahu yang rangup bulat tu peria goreng sebab takde rasa pahit langsung

Nampak sedap kan makanan dia..?
Harga reasonable..
Aini ambik Combo 2 pax

Boleh la you all cuba.. 
Tengok cawangan yang terdekat dengan kawasan you all..



Website Banana Bro
Instagram Banana Bro
Facebook Banana Bro

With Love,
Aini
 

7 comments:

  1. Macam penah nampak kedai ni di MyTown Cheras. Tapi mmg nampak best je makan dalam daun pisang.

    ReplyDelete
  2. Baru lepas makan dekat IOI city mall tapi lain sikit lauknya. dekat IOI takde sayur kobis tapi ada timun yang digaul dengan mayonis ke yogurt. Tapi time kami pergi sotong habis :( for me sedapppp. Boleh repeat. Harga tak semahal Ravi's and Nirwana's tapi tu lagi sedapp hehe.

    ReplyDelete
  3. Dah banyak cawangan Banana Bro ni. Tempat Naniey pun ada tapi belum pernah cuba lagi. Sentiasa full house..

    ReplyDelete
  4. ni dekat wing yang baru tu kan...

    ReplyDelete
  5. menggoda sungguh nengok sotong goreng tu....

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)