Pages

Followers

Foodpanda atau Grabfood?

Assalamualaikum,

Esok Hari Kemerdekaan yang ke 64tahun, sama umur dengan my mother in law. Lahir pada 20 Ogos.
Ada yang kerja ke esok.? Aini mesti lah cuti..hehe

Selalu klau kerja di office lunch apa?
Heavy or light?
Western or Malay food?

Sejak kes Covid ni ramai beli makanan melalui Food delivery.
Kadang2 rasa byk spend duit beli food delivery sebabnya delivery charge pun dh almost RM5.
Makanan cost rm10 campur dgn charge delivery jadi lah RM15. 
Paling dekat dengan ofis pun rm4.. huhu..

Terpaksa buat macam tu.
Hubby taknak Aini keluar beli makanan sendiri kt luar sana walaupun Aini ni dh complete 2nd Dose.
Sebab Aini ada penyakit yang boleh membahayakan diri Aini.
Bila dah kene, yang penyakit ni boleh membuatkan kita lagi parah.
Asthmatic is my desease that I have in me since childhood.

Kerja di kedai ni pun sebenarnya hubby dah risau tapi Aini kene pandai jaga diri.
2 mask on.. face shield seriously Aini takleh pakai sebab Aini akan pening. Pening mcm migrain.
Pernah pakai sebelum ni tapi Aini takleh..I cannot..

Selalu Aini order makanan dari foodpanda. 
Maybe sebab kawasan Aini ni byk Foodpanda dari Grabfood,




So selalu you all suka order dengan sape..?
mana lagi rasa murah Foodpanda or Grabfood?

Boleh bagi cadangan?

With Love,
Aini

2 comments:

  1. GrabFood murah!!Tengah ada promo 50% sekarang ni. Tapi mungkin untuk certain area jer.

    ReplyDelete
  2. Ammi jarang order delivery..tapi kalau order ammi guna Grab Food.
    Takut nak order selalu sbb delivery charge je dah boleh dpt sebungkus nasi gorengkan..

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)