Pages

Followers

3 bulan tempat kerja baru

 Assalamualaikum,

Hari ni macam biasa kerja di pejabat bengkel kereta.
Ok this is my 3rd months working here.
Masih under probation, InsyaAllah bulan depan dapat terus kerja tetap di kedai bengkel ni. 
Tempat kerja ni dekat dengan rumah..15 minit drive dh sampai.

Mesti terfikir Aini kerja kat bengkel kereta..??
Selesa ke dengan bunyi bising, habuk lagi.. ?

Well mmg ada bunyi bising tapi tak selalu..
Tempat Aini buat kerja ni selesa. Tak pakai kasut dlm bilik ofis.
Betul2 mcm kerja di office. I have my own table and my own room.
Cuma deco nk pokok hijau kt tepi ni belum beli lagi..nk merayap time2 covid ni takut la.


Ni meja kerja Aini.. bila customer datang nk bayar akan datang depan meja yg xde cermin tu..haha
Sejak PKP ni orang buat cermin tu xtau bila nk datang.
The greens on my desk blum ada lg..x nmpk berseri sangat kan?


Yang ada sofa tu kira ruang lepak utk staff bengkel.. tapi yang selalu lepak situ boss Aini muda 4 tahun dari Aini. Lelaki la.. kadang2 dia rajin bawak wife dia lepak situ dgn anak kecik dorang.
Hujung sekali ruang solat.

Waktu kedai bengkel ni dari 9.30pg hingga 6.30ptg
Aini kerja 10pg hingga 6ptg
Setiap Sabtu Aini kerja halfday sampai pukul 2ptg
Budak2 bengkel ni je kerja samapi ke petang.
Ahad memang tutup.

Boss Aini friendly la, dia x suka paksa2 org..
Kerja ikut keselesaan masing2 janji kerja jalan tu je.
Staff ada 4 orang je termasuk Aini. 
Aini sorang je perempuan kerja situ. 
Sebelum ni memang dorang xde staff perempuan.

Aini tengok seronok bila kita ada business sendiri.
Kita la bos kita la kuli kan??

InsyaAllah ada rezeki Aini pun nak buka business sendiri..
Sampai bila kita nak kerja dengan orang kan.. hehe..

Ok nanti kita update lagi ya.

With Love,
Aini




5 comments:

  1. Cantiknya ofis bengkel. Bengkel pun bersih dan sangat selesa. Nak bekerja pun semangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. betul bila dpt ofis mcm ni rs semangat nk kerja.. (^_^)

      Delete
  2. Nampak sejuk jer suasana tempat kerja.Hi3.
    BTW, salam perkenalan.Saja singgah BW tambah kenalan.Ada kelapangan jemputlah singgah blog Syu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.. warna biru mmg sejuk je.. salam kenalan juga..(^_^)

      Delete
  3. Selamat bekerja . Cantiknya opis berlatar belakang cat biru

    ReplyDelete

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)