Pages

21.12.12: Tiada Kiamat Sebelum Tertunainya Janji Nabi SAW

Assalamualaikum,

BE nak share pd readers psl 21.12.2012 ni.. Kebanyakan org2 bukan islam percaya pada kalendar Maya. So nak tahu lebih lanjut bacalah di bawah ini sampai habis ye.. Have a pleasant day.. (^_^)21.12.12: Tiada Kiamat Sebelum Tertunainya Janji Nabi SAW


Bermula dengan kepercayaan pada kalendar karut kaum Maya, umat manusia hari ini ada yang sudah panik kerana mereka menyangka dunia akan berakhir pada 21 Disember 2012. Ini adalah kerana kalendar Maya yang karut itu berakhir pada 21 Disember 2012.


Walaupun ia dilihat sebagai kuno dan karut, sebilangan besar umat manusia ada juga yang mempercayainya sehingga muncul pelbagai teori dan ramalan-ramalan yang berdasarkan kalendar ini.

Namun, bagi hamba-Nya yang beriman, perkara ini seharusnya tidak langsung menyinggah di pemikiran kita. Sebaliknya hanya perlu 'dengar-dengar' saja dan terus mematahkan hujah karut ini sama ada dengan akal ataupun dengan dalil.

Percaya dan yakinlah, bahawa masih terdapat beberapa janji Nabi SAW yang masih belum terlaksana sehingga hari ini. Sesungguhnya setiap kata-kata insan yang bernama Muhammad SAW bin Abdullah itu tiada satu pun yang bohong. Semua janjinya pasti akan terlaksana. Cuma batas waktu sahaja yang memisahkan janji Nabi SAW dengan perlaksanaannya. Jadi, tiada kiamat sebelum semua janji-janji tersebut terlaksana!

Ingatkah kita, bahawa Nabi SAW pernah berjanji bahawa kota Konstanopel akan ditakluk oleh umat Islam, berdasarkan khabar gembiranya yang bermaksud:

“Kota Konstantinopel akan jatuh ke tangan Islam. Pemimpin yang menaklukinya adalah sebaik-baik pemimpin dan pasukan yang berada di bawah komando adalah sebaik-baik pasukan.” [HR Ahmad]

Semenjak itu, para sahabat tidak putus-putus berusaha untuk menakluk kota Konstantinopel. Namun, setiap ketumbukan tentera yang dihantar ke sana tidak berjaya. Selepas 800 tahun khabar gembira itu disabdakan, kota Konstantinopel telah dibuka oleh Sultan Muhammad al-Fateh. Inilah kebenaran janji Nabi SAW walaupun ia memakan masa selama 800 tahun!

Bukan itu saja, bahkan Nabi SAW juga telah menjanjikan bahawa kota Rom adalah milik umat Islam akhir zaman. Maksud hadis:

Dari Abdullah bin Amr bin Al-As berkata, “Saat kami sedang menulis di sekeliling Rasulullah SAW, tiba-tiba beliau ditanya tentang kota manakah dari kedua kota yang akan dibebaskan terlebih dahulu, Konstantinopel atau Rom. Maka Rasulullah saw menjawab, “Kota Heraclius akan dibebaskan terlebih dahulu.” Maksudnya adalah Konstantinopel 

[HR Ahmad]

Bahkan, ada lagi khabar gembira daripada Nabi SAW, bahawa Khilafah akan kembali setelah keruntuhannya (pada tahun 1924).


"Di tengah-tengah kalian terdapat zaman kenabian, atas izin Allah ia tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada Khilafah yang mengikuti manhaj kenabian. Ia ada dan atas izin Allah ia akan tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada kekuasaan (kerajaan) yang zalim; ia juga ada dan atas izin Allah ia akan tetap ada. Lalu Dia akan mengangkatnya jika Dia berkehendak mengangkatnya. Kemudian akan ada kekuasaan (kerajaan) diktator yang menyengsarakan; ia juga ada dan atas izin Alah akan tetap ada. Kemudian, akan kembali Khilafah di atas jalan kenabian." Kemudian beliau diam.

[HR Ahmad]

Jadi, sebagai hamba-Nya yang beriman, adalah tidak wajar bagi kita untuk mempunyai frekuensi pemikiran yang sama dengan pemikiran orang-orang kafir. Orang-orang kafir sedang menghitung hari menuju 21 Disember 2012, manakala umat Islam di seluruh dunia sedang berusaha siang dan malam baik di alam maya mahupun di alam nyata untuk merealisasikan janji Nabi SAW.Lihatlah di bumi Syria, para mujahid tidak henti-henti berjihad di sana tanpa memikirkan tentang peristiwa karut yang bakal berlaku pada 21 Disember 2012. Sebaliknya, hanya jihad atau syahid saja yang sedang berlegar-legar di ruang pemikiran mereka. Azam dan sumpah mereka adalah untuk membunuh Bashar al-Asad La'natullah, lantas mereka akan menegakkan Khilafah yang dijanjikan oleh Nabi SAW!

Inilah perbezaan kehidupan orang beriman dan orang kafir, di mana orang kafir akan sentiasa mempercayai perkara-perkara rekaan manusia yang tidak berpijak pada bumi yang nyata. Sebaliknya, umat Islam itu mempunyai visi yang unik, kerana janji Nabi SAW itu sudah direalisasikan dan masih ada belum yang direalisasikan!

Nostradamus, PSY 'Gangnam Style' = Kiamat

Nostradamus, PSY 'Gangnam Style' = Kiamat!

Kapanlagi.com - Apa hubungan antara ramalan kiamat tanggal 21 Desember 2012 dengan fenomena Gangnam Style milik PSY? Menurut ramalan kontroversialNostradamus, jika video klip Gangnam Style mencapai angka 1 miliar viewer, maka akhir dunia atau kiamat bakal terjadi.
Siapa sebenarnya NostradamusNostradamus adalah penyair, peramal yang dekat dengan astrologi. Ia lahir di Prancis pada tahun 1503. Namanya begitu terkenal setelah beberapa ramalannya sesuai dengan kenyataan. Beberapa ramalannya yang terkenal dan ditengarai terbukti tepat adalah Revolusi Prancis, London Fire, kematian Putri Diana, kematian John F. Kennedy, bom atom di Hiroshima dan Nagasaki bahkan tragedi 9/11 di Washington.

Nostradamus dan Gangnam Style @foto: idigitaltimes.com

Nostradamus dan Gangnam Style @foto: idigitaltimes.com

Nah, setelah melihat 'track record' itulah dunia mulai 'cemas' dengan ramalan Nostradamus tentang akhir dunia yang diprediksi bakal jatuh tepat ketika viewer Gangnam Style di Youtube mencapai angka 1 miliar. Mengapa Gangnam Style? Mengapa angka 1 milyar? Berikut kalimat ramalan Nostradamus tentang akhir dunia:
"From the calm morning, the end will come when of the dancing horse the number of circles will be nine," Nostradamus, 1503.
'From the Calm Morning' diprediksi oleh peneliti sebagai Negeri Korea Selatan, seperti yang diketahui, Korea memiliki julukan Calm Morning dalam Bahasa Inggris. 'Dancing Horse'? Sudah jelas siapapun bakal mengira yang dimaksud di sini adalah Gangnam Style yang memang berasal dari Korea Selatan.
Gangnam Style

Lalu apa maksud 'Circle Will Be Nine'? Petikan kalimat yang satu ini masih terus dijadikan perdebatan. Beberapa kalangan memprediksi yang dimaksud adalah angka nol (lingkaran/circle) di jumlah viewer Youtube video klip Gangnam Style adalah jawabannya. Artinya angka 1 milyar (yang memiliki 9 angka nol) sama dengan yang dimaksud Nostradamus.
Dengan kata lain, bila diterjemahkan kesimpulannya dalam Bahasa Indonesia ramalan Nostradamus akan berbunyi:
"Dari Korea, kiamat bakal datang ketika tarian kuda menunjukkan lingkaran hingga sembilan."
So? Apakah ramalan Nostradamus terbukti? Bagaimana menurut kamu? Namun yang jelas hingga berita ini ditulis, viewers video Gangnam Style telah mencapai 971,518,818 dan sepertinya bakal terus bertambah.No comments:

Post a Comment

Thank you for dropping at Aini's blog.

Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

For further inquiry kindly email me at noorainimohdhalim@gmail.com

Happy Blogging (^_^)

Labels

Followers